Închisoare grea pentru un tânăr din Botoșani. Va sta mulți ani după gratii după ce le-a agresat pe iubita sa și pe mama acesteia

Un bărbat din Botoșani a fost condamnat, joi, la ani buni de închisoare, după ce le-a atacat cu cuțitul pe iubita lui și mama acestuia. Cazul s-a înregistrat în aprilie 2023 în comuna Vorniceni, atunci când botoșăneanul a luat un cuțit și a mers la locuința iubitei lui, atacându-le pe fată și mama sa. Imediat după comiterea faptei, bărbatul de 32 de ani s-a ascuns, el fiind căutat în toată noaptea de vineri spre sâmbătă de polițiști.

Individul a fost prins a doua zi, când a și primit un mandat de reținere pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și loviri sau alte violențe.

Mama fetei a suferit leziuni mai grave, fiind dusă la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, în timp ce fiica acesteia, care a fost și lovită, a avut răni superficiale.

Pentru faptele sale, botoșăneanul a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în baza unei sentințe date, joi de Curtea de Apel Suceava. Judecătorii din Suceava i-au majorat pedeapsa acestuia, după ce inițial primise de la Tribunalul Botoșani 12 ani de închisoare. De asemenea, el a fost obligat la plata unor daune morale de câte 50.000 de lei pentru cele două victime, mamă și fiică.

Decizia nu este definitivă.

 Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În baza art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Arnăutu Petrişor împotriva sentinţei penale nr. 41 din 12.03.2024 a Tribunalului Botoşani. Îîn baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă inculpatul apelant Arnăutu Petrişor la plata către stat a sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În temeiul art.421 alin.2 lit.a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani împotriva sentinţei penale nr. 41 din 12.03.2024 a Tribunalului Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală sus menţionată, şi în rejudecare: Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Arnăutu Petrişor pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prev. de art. 32 C.pen. raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. f ) Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 rap. la art. 43 alin.5 Cod penal, de la 12 ani închisoare la 14 ani închisoare. Conform art.422 Cod procedură penală rap. la art.72 alin.1 C.pen. deduce, în continuare, din pedeapsa principală de 14 ani închisoare aplicată inculpatului Arnăutu Petrişor prin prezenta decizie, durata arestului preventiv a acestuia de la 12.03.2024 la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin.6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul apelant Arnăutu Petrişor, în cuantum de 942 lei (av. Kreisel-Cricleviţ Carmen – delegaţie pentru asistenţă juridică obligatorie nr. 1154/03.04.2024) rămâne în sarcina statului și va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată, azi, 30.05.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  662/2024  30.05.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *