Ajuns la sapă de lemn, rămas fără utilaje, dator și falimentar, un fermier din Botoșani nu se lasă învins. „Acum mă chinui să supraviețuiesc”

foto: fermierinformat.ro

După ce a pierdut munca de o viață, Costică Murariu, fermier din Botoșani, luat-o de la zero. Nu și-a pierdut optimismul și a avut tăria de a porni de jos! Pentru că nu și-a mai putut datoriile, care s-au adunat la circa 800.000 de euro (cu dobânzi și penalități), fermierul din Românești (Botoșani) a fost executat silit de o bancă și două societăți de leasing la începutul acestui an. Potrivit revista-ferma.ro, a pierdut utilaje de milioane de euro (unele aproape noi), plătite în proporție de circa 70 la sută!

„Acum mă chinui să supraviețuiesc! Suprafața cu care am rămas de 440 de hectare, teren în arendă, am reușit s-o semăn cu grâu, floarea soarelui și porumb. Sunt frumoase culturile, au răsărit, sunt în stadiul de 4-5 frunze, pământul, deocamdată, nu-i vai de mine! – are umiditate suficientă. Acuma caut să închiriez utilaje ca să erbicidez culturile de primăvară: floarea cu Pulsar și porumbul cu un produs de contact. Dacă mi-ajută bunul Dumnezeu, voi începe chiar de mâine!”, ne-a declarat fermierul.

Costică Murariu are nevoie de mecanizare să își doteze ferma cu minimul necesar. Cum nu a reușit nicio finanțare pentru retehnologizare, se gândește serios la șansa fondurilor comunitare.

„Acum caut un consultant foarte serios care să mă ajute la depunerea unui proiect prin care să achiziționez un tractor de 2-300 CP și o combină. Le voi conduce singur că am fămas fără mecanizatori. Asta e prima urgență! Celelalte utilaje: de pregătit terenul, de semănat și de tratamente fitosanitare, sper să le iau pe parcurs”, a susținut el.

 

Urmareste-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *