Institutul Național al Patrimoniului investește 45 de milioane de lei într-o clădire monument istoric din județul Botoșani

Institutul Național al Patrimoniului (INP) investește 45 de milioane de lei într-o clădire monument istoric din județul Botoșani. Instituția din subordinea Ministerului Culturii a lansat procedura de licitație pentru „lucrări de consolidare, restaurare și punere în valoare a Muzeului de Științele Naturii din municipiul Dorohoi”, lucrări incluse în Programul Național de Restaurare, aprobat de către Ministerul Culturii.

Lucrările au o valoare de 45.125.518 lei, însă INP anunță că acestea vor fi executate cu condiția ca Ministerul Culturii să aloce banii necesari.

„Procedura de atribuire este inițiată sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că Autoritatea Contractantă își rezervă dreptul de a condiționa semnarea contractului de alocarea creditelor bugetare de către ordonatorul principal de credite – Ministerul Culturii -, dar nu mai târziu de 6 luni de la finalizarea procedurii de atribuire, respectiv desemnarea câștigătorului. În cazul în care, deși vor fi inițiate demersurile legale necesare, ordonatorul principal de credite nu alocă fondurile bugetare necesare, în termen de 6 luni de la finalizarea procedurii de atribuire, respectiv desemnarea câștigătorului, se va proceda la anularea procedurii de atribuire”, susțin reprezentanții INP.

Durata contractuală și termenul de execuție al lucrărilor este de 36 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Institutul Național al Patrimoniului este un organism ce gestionează fondurile destinate cercetării, expertizării și executării lucrărilor de consolidare-restaurare și punere în valoare a monumentelor istorice.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *