FOTO Pregătiri cu elevii în școlile cu rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale. Inspectorul general al IȘJ Botoșani: Clar că ne așteptăm la un procent mai mare de promovare

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani se așteaptă ca procentul de promovare la Evaluarea Națională să crească la nivelul județului Botoșani față de cel de la simulare.

Bogdan Suruciuc, inspectorul IȘJ Botoșani, a declarat că școlile cu rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale au fost vizitate de profesorii metodiști și că în aceste unități au loc activități remediale cu elevii, la matematică și limba română.

”Clar că ne așteptăm la un procent mai mare de promovare, de asta am și făcut demersurile și rugămintea către profesorii metodiști, de a lua legătura cu cadrele didactice din unitățile de învățământ unde s-au înregistrat rezultate mai slabe sau sub așteptări la simularea evaluării naționale. Au fost discuții, au fost vizite în unitățile de învățământ. Pe 20 mai, inspectorii de limba română și de matematică pregătesc un raport asupra a ceea ce au găsit în unitățile de învățământ, ce a reieșit din discuțiile cu cadrele didactice și îmbunătățirile care au fost aduse procesului instructiv-educativ pe aceste discipline. Sunt activități remediale la nivelul unităților de învățământ prin programul pe care îl are fiecare școală, cu remedierea și îmbunătățirea rezultatelor pentru examenul de Evaluare Națională. Prezența elevilor nu este la capacitatea la care ar trebui, cum este în timpul orelor, dar există un interes pentru îmbunătățirea rezultatelor”, a declarat Bogdan Suruciuc.

Proba scrisă la Limba șli literatura română are loc pe 25 iunie iar pe 27 iunie la matematică.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *