Veste bună pentru primarul municipiului Botoşani. Cosmin Andrei scapă de controlul judiciar impus de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Tribunalul Botoşani a dispus, vineri, „revocarea măsurii controlului judiciar luată prin Ordonanţa nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava prelungită prin Ordonanţa din 25.03.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava”, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi oferit unei tinere subiectele la un concurs pentru angajarea în primărie.
În cursul zilei de luni, procurorii DNA au contestat ridicarea controlului judiciar în cazul lui Cosmin Andrei, iar în acest caz, până ce instanța nu se va pronunța definitiv asupra acestei contestații, măsurile restrictive impuse de procurorii anticorupție se mențin.
Cosmin Andrei, trimis în judecată
Soluţia dată, vineri, de magistraţii Tribunalului Botoșani vine la câteva zile după ce edilul şef al Botoşaniului a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.
În august 2021, botoşăneanul ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de Direcția de Impozite și Taxe, instituție din subordinea primăriei. Femeia ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.
Solutia pe scurt:
În temeiul art. 242 alin. 1 din Codul de procedură penală, dispune revocarea măsurii controlului judiciar luată prin Ordonanţa nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava prelungită prin Ordonanţa din 25.03.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava, faţă de inculpatul ANDREI COSMIN-IONUŢ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prevăzută de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 Cod procedură penală, astăzi, 10 mai 2024.