FC Botoșani dă semne de revenire, dar lotul a fost decimat în victoria cu Dinamo

La finalul unei confruntări încărcate de tensiune și dramatism, FC Botoșani a reușit s-o învingă pe Dinamo, cu scorul de 2-1, în etapa a 6-a play-out-ului SuperLigii României.

Echipa antrenată de Bogdan Andone a reușit să ajungă pe o poziție care le permite să spere la salvarea de la retrogradare, asta după ce la finele sezonului regulat, toată lumea vedea echipa ca și retrogradată. Meciul a fost însă marcat de incidente și accidentări care au lăsat urme adânci în tabăra moldovenilor.

După fluierul final, nu mai puțin de trei dintre jucătorii Botoșaniului au avut nevoie de îngrijiri medicale imediate. Alin Șeroni a suferit zgârieturi profunde la nivelul tibiei, în timp ce Alexandru Țigănașu a fost văzut cu capul bandajat, acoperit de o plasă, după ce a primit o lovitură puternică. Cel mai grav accidentat a fost Romario Benzar, care a fost transportat de urgență la spital: „A suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu o plagă zdrobită parietală, de aproximativ cinci centimetri,” a explicat medicul Eduard Gurău.

Pe lângă tensiunile de pe teren, meciul a fost animat și de controversele care l-au avut în centru pe antrenorul Bogdan Andone. Acesta a fost vizibil afectat de duritatea jocului, având o serie de confruntări verbale cu arbitrii și cu adversarii, ce i-au adus un cartonaș roșu, după ce inițial primise doar un avertisment.

Andone a reflectat asupra severității accidentărilor suferite de jucătorii săi: „Pe lângă Benzar, care este la spital, Țigănașu are capul spart de la faza penalty-ului, Șeroni are o tăietură pe tibie, unde nici nu s-a acordat fault, să nu mai vorbim de cartonaș. Sperăm că nu sunt accidentări serioase, cu toate că la Benzar este greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare.”

FC Botoșani este outsider în următoarea etapă, în deplasarea de la Ploiești. Potrivit SiteuriPariuri.ro, elevii lui Andone au o cotă de 3.50 la victorie, în timp ce Petrolul a primit o cotă de 1.90.

Ilie Dumitrescu a lăudat transformarea echipei sub îndrumarea lui Bogdan Andone, de la o formație cu performanțe modeste, la una care se luptă să evite retrogradarea: „E de admirat ce se întâmplă la Botoșani cu Bogdan Andone. Face o treabă extraordinară. O echipă care era practic retrogradată. Este senzațional cum luptă pentru supraviețuire,” a spus analistul la Digi Sport.

Această victorie a venit într-un moment crucial pentru FC Botoșani, care a profitat de superioritatea numerică din a doua repriză, obținută după eliminarea lui Abdallah pentru o intervenție dură. Sebastian Mailat a înscris golul victoriei în prelungirile meciului, aducând echipei trei puncte vitale.

Dinamo, pe de altă parte, continuă să strângă momente de recidivă în comportamentul agresiv al jucătorilor săi, marcând a doua ocazie în ultimele trei etape când un membru al echipei a fost implicat într-o intervenție violentă. Incidentul anterior a avut loc în meciul cu Poli Iași, când Homawoo i-a provocat multiple traumatisme craniene lui Luca Mihai, inclusiv o fisură a timpanului, fără să fie eliminat de pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *