Evaluare la clasele II, IV si VI in prima saptamina a noului an scolar

Elevii din clasele II, IV si VI vor sustine, din acest an scolar, o evaluare care va avea rolul de a stabili evolutia scolara a copiilor. Evaluarea va avea loc in prima saptamina a noului an scolar si va fi sustinuta la matematica, romana si stiinte. Notele de la evaluare nu vor fi puse in catalog, ci doar vor fi aduse la cunostinta parintilor.

 „Se incearca o noua modalitate de evaluare a elevilor, alta decit cele realizate pina acum, si incercam sa pregatim de pe acum elevii si parintii acestora, precum si cadrele didactice pentru ca aceste noi tipuri de evaluari sa nu produca efecte secundare, sa nu streseze sub nicio forma familiile copiilor, mai ale pe acesti copii care sunt de virste mici. Evaluarile vor fi vor fi pregatite de Ministerul Educatiei, prin Casa Corpului Didactic, pentru cadrele didactice care vor organiza aceasta evaluare, iar noi avem datoria de a comunica parintilor si implicit copiilor acestora citeva lucruri foarte simple. Prin evaluarea elevilor se incearca o stabilire a evolutiei copilului, dar nu in raport cu ceilalti elevi din clasa, asa cum se face in mod curent la evaluarile pe care le trec copii, ci doar ca parintele sa vada capacitatea propriului copil si unde trebuie sa intervina cadrul didactic pentru ca rezultatele sa se imbunatateasca„, a precizat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Subiectele de la evaluare vor fi realizate de cadre didactice. Reprezentantii ISJ sustin ca aceasta evaluare nu va produce efecte negative asupra copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *