Categoriile de pensionari care nu vor beneficia de majorări, de la începutul lunii septembrie. Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre categoriile de pensionari care nu vor beneficia de majorări, începând din septembrie. În plus, oficialul de la Muncă a precizat că românii vor primi deciziile de recalculare la finalul lunii mai.

„Deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari. Estimările noastre cu privire la calendar sunt că acestea vor începe efectiv să ajungă la pensionari începând cu finalul lunii mai, cu precădere preponderent în lunile iunie-august, astfel încât va fi înainte de luna septembrie, când românii își vor primi pensiile recalculate și când peste 3 milioane de români vor beneficia de pensii mai mari.

Din septembrie încolo, pensionari mai pot duce documente suplimentare pentru perioada de acord global, al 13-lea salariu, sporuri nepermanente, astfel încât niciunul dintre beneficiarii noștri, dacă are documente suplimentare pentru perioada de dinainte de 2001, să nu-și piardă niciun drept.

Indemnizația minimă socială din 2023. Cu cât va primi pensionarul în septembrie 2024, vom avea și creșteri de 80% ale acestor venituri”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vineri, la Antena 3 CNN.

Categoria de pensionari care nu va primi majorări

Ministrul Muncii a precizat şi categoriile de pensionari care nu vor primi majorări ca ceilalți.

„Pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare, care nu au contribuit o perioadă mai lungă, care sunt pensionați după o perioadă mai scurtă de contribuție este clar că nu vor avea aceleași recompense ca cei care au muncit mai mult”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Care sunt sumele care vor fi valorificate după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor

Iată și lista sumelor care vor fi luate în calcul, conform noii legi, la determinarea punctajelor lunare:

  • formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori după timp, pe bază de tarife sau cote procentuale;
  • premiile anuale și premiile acordate în cursul anului pentru realizări deosebite;
  • recompensele cu caracter limitat, acordate personalului din unele sectoare de activitate;
  • al treisprezecelea salariu;
  • formele de retribuire pentru „orele suplimentare” realizate peste programul normal de lucru;
  • sporul acordat pentru personalul didactic care îndrumă practica psihopedagogică și care asigură perfecționarea de specialitate a învățătorilor și educatorilor;
  • indemnizațiile de muncă nenormată;
  • alte sporuri care nu au avut caracter permanent pentru care s-a datorat contribuția de asigurări sociale.

Așadar, cei care au beneficiat de astfel de sporuri în timpul salarizării, vor avea parte de bani mai mulți după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, potrivit Gândul.ro

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Magazinul ”Meșterul casei tale”, deschis, astăzi, la Botoșani. Discounturi pentru clienți și avantaje pentru parteneri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *