Subvenţiile în zootehnice se acordă doar fermierilor care sunt membri ai unei asociaţii. Vezi lista asociaţiilor existente în Botoşani

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură atrage atenţia asupra faptului că plata subvenţiilor pentru animale se acordă doar fermierilor care fac parte dintr-o asociaţie. Astfel, avand in vedere prevederile art.4 alin (1 )lit. d) din OMADR nr. 165/2011 privind stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine, in acord cu acordurile comunitare in domeniu, cererile de acordare a primei de exploatatie pentru specia bovine trebuie sa fie vizate de asociatiile crescatorilor de animale legal constituite, care sprijina interesele crescatorilor de bovine, taurine si/sau bubaline.

In baza documentatiei depuse, pana in prezent, au fost inregistrate la  APIA Botosani urmatoarele asociatii de crescatori de animale :

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE MIHAI EMINESCU

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE DIN COMUNA CORNI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE  BUNASTAREA SANTA MARE

ASOCIATIA  FERMIERUL DOROHOI

ASOCIATIA  CRESCATORILOR DE ANIMALE VLADENI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE BOGDANESTI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE UNGUREANCA

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE TUDOREANCA

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE UNTENI

ASOCIATIA CORDARENI STEJARUL

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE CURTESTI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE TAURINE BOTOSANI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE TAURINE BOVILACT TRUSESTI

ASOCIATIA SPERANTA MIHAILENI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE VIRFU CIMPULUI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE IONASENI

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE BROSCAUTI

One thought on “Subvenţiile în zootehnice se acordă doar fermierilor care sunt membri ai unei asociaţii. Vezi lista asociaţiilor existente în Botoşani

  1. Este o tampenie,acele asociatii comunale au fost infiintate pentru a accesa banii de pe pasuni, nu are nici o legatura cu asociatiile profesionale(Bovilact si Asociatia de Taurine BT), cele doua asociatii sunt afiliate la Federatie si desfasoara activitati de profil(Control Oficial Productii, Insamantari artificiale,au un program de ameliorare al raselor bine stabilit), ce treaba are asociatia speranta de exemplu cu actiuni profesionale chiar si aceasta cu depunerea de dosare la subventie unde se urmareste legalitatea efectivelor de animale declarate.La mai multe fratilor , o sa progresam peste 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *