Un elev va reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Istorie pentru al treilea an consecutiv. Este vorba despre Rareș Mandache, fostul elev al Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani, care s-a calificat din nou la Etapa Națională a Olimpiadei de Istorie. Tânărul este acum în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.
„Vă mai amintiți de fostul nostru elev, Rareș Mandache, cel care care în clasa a VIII-a și a IX-a a câștigat Etapa Națională a Olimpiadei de Istorie? Aflat acum în clasa a X-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, Rareș a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, Etapa județeană, detașat, cu punctaj maxim, calificându-se, din nou, la Etapa Națională a Olimpiadei de Istorie”, spune prof. Lucian Florea.
În acest an școlar, 2023-2024, elevii Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani, înscriși la Centrul de excelență, la disciplina Istorie, au reușit să obțină cele mai bune rezultate pe județ, la olimpiada de istorie, destinată elevilor de clasa a VIII-a. Olimpiada s-a desfășurat la Colegiul Național „August Treboniu Laurian”, din Botoșani, sâmbătă, 16 martie 2024.
„Din partea școlii noastre au participat două eleve: Grosu Sînziana și Negru Miruna și patru elevi: Bejinariu David, Chiriac George, Florea Mihnea și Trișcă Luca. La final, David s-a clasat pe locul I, cu 92,5 puncte, făcându-i o mare bucurie tatălui său, plecat la ceruri, în urmă cu aproape 40 de zile și va reprezenta școala noastră și județul la Etapa Națională a Olimpiadei de Istorie, care se va desfășura la Brașov, în perioada 27 aprilie -1 mai 2024. Pe locul al II-lea s-a clasat Luca, care are șanse să obțină calificarea pe unul dintre locurile suplimentare, iar pe a patra poziție, pe județ, s-a situat Mihnea. Rezultate meritorii au obținut și Sînziana, Miruna și George. Toți acești elevi deosebiți, cărora le sunt recunoscător, pentru pasiunea și efortul lor, au participat, încă din clasa a V-a, la diferite concursuri școlare, cu tematică istorică, atât în format fizic, cât și în mediul online, reprezentând, de fiecare dată, școala și comunitatea locală, cu cinste. Toată lumea știe că, anul al patrulea de gimnaziu este cel mai greu, prin prisma examenului de final, care asigură accederea la liceu, iar faptul că voi, David, Luca, Mihnea, Sînziana, Miruna și George, sâmbătă de sâmbătă, ați ales să veniți la Cex și să învățați, în fiecare zi, la Istoria Românilor, mă îndreptățește să afirm că sunteți, cu adevărat, micii mei eroi și vă felicit, din toată inima! Mult succes, în activitatea de viitori liceeni”, a precizat prof. Lucian Florea.