Administraţia Fondului pentru Mediu va suplimenta bugetul la Botoşani pentru programul Casa verde

panouri solare casa verdeVineri 15 iulie 2011 a fost ultima zi când proprietarii de case au putut depune dosare de finanţare în cadrul Programului CASA VERDE  – Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Programul, derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM),  aflat la a doua ediţie, a început în data de 1 iunie 2011 având un buget total alocat de 100 milioane lei.

În judeţul Botoşani programul s-a bucurat de un succes deosebit fiind depuse, în cele 6 saptamini, un număr total de 482 dosare pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de 6000 lei în vederea montării de panouri solare sau centrale termice pe baza de brichete sau peleţi. Având în vedere că numărul de dosare depus depăşeşte alocarea finaciară iniţială acordată judeţului Botoşani, AFM va suplimenta bugetul programului.

Evaluarea dosarelor de finanţare depuse în cadrul programului se face la Bucureşti, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Publicarea listelor cu dosarele aprobate şi respinse  se face periodic pe site-ul www.afm.ro.

În ceea ce priveşte dosarele depuse în ediţia 2010 a programului, din cele 369 depuse au fost aprobate până în prezent 238 (depuse până pe 21.12.20101 inclusiv). Până în prezent, 109 de beneficiari au executat deja investiţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *