Fiu de politist trimis după gratii

Alexandru Bogdan Zetu, fiul fostului sef de post din comuna Vorona, a comis-o din nou. Suspectat ca a spart 15 masini, tanarul de 26 de ani a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de furt calificat in forma continuata si si-a petrecut noaptea de miercuri spre joi in arestul politiei. Ieri, acesta a fost prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva, iar magistratii i-au dat mandat pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, Zetu ar fi actionat impreuna cu alti trei tineri din Botosani – Iulian Alexandru Bisca, Gabriel Cosmin Padurariu si Constantin Valentin Andrei, toti cu varste cuprinse intre 22 si 24 de ani, acestia primind la randul lor mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Politistii spun ca, in timp ce Zetu si Bisca fortau portierele, ceilalti doi stateau de „sase”. Metoda prin care actionau i-a surprins, insa, si pe politisti. „Bagau mainile pe la cheder si indoiau pur si simplu portierele”, au explicat anchetatorii. Furturile ar fi avut loc in noptile de 28 spre 29 iunie si 30 iunie spre 1 iulie, cand tinerii ar fi furat mai multe radio-casetofoane auto, statii mobile sau haine, care au fost vandute mai apoi, prejudiciul total fiind estimat la peste 10.000 de lei. „O parte din prejudiciu a fost recuperat, politistii reusind sa identifice si trei cumparatori”, a precizat ieri procurorul Dragos Bujoreanu, purtator de cuvant in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani.

Doua condamnari

Trimis in judecata in alte doua dosare pentru infractiuni la regimul rutier, Alexandru Bogdan Zetu are deja la activ doua condamnari. In urma cu doi ani, desi nu avea permis de conducere, tanarul a condus pe drumurile publice o masina neinmatriculata si a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta a fost pronuntata anul acesta, in martie, magistratii acordandu-i un termen de incercare de doi ani si jumatate. Culmea e ca, desi magistratii i-au atras atentia ca suspendarea executarii pedepsei poate fi revocata in cazul savarsirii unei noi infractiuni, tanarul Zetu nu s-a linistit si a ajuns sa fie acuzat de furt calificat in forma continuata.

In 2009, in noaptea de 26 spre 27 noiembrie, impreuna cu Ovidiu Amatiesei de 32 de ani, profesor de franceza la Grupul Scolar „Stefan cel Mare” din Vorona, Alexandru Bogdan Zetu a luat o Dacie SuperNova si, cu toate ca niciunul nu avea permis, au plecat cu ea la drum. Aventura nu a durat prea mult, autoturismul fiind avariat. Trimis si atunci in judecata, Zetu a primit o amenda penala de 3.000 de lei.

Amendat dupa un scandal cu pistoale

Alexandru Bogdan Zetu are „lipici” la tot ce e pe langa lege. O petrecere organizata in noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2001 in Sarafinesti (Corni) si la care participa fiul fostului politist a degenerat intr-un scandal. La un moment dat, Zetu a mers la masina cu care venise si s-a intors cu un pistol cu aer comprimat. Chemati sa intervina, politistii l-au amendat pe tanar cu 200 de lei

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *