Procuror din Botoșani numit în funcția de judecător de președintele României

Un procuror din Botoșani a fost numit în funcția de judecător la Vatra Dornei, de președintele României Klaus Iohannis, ca urmare a propunerii făcută de Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba despre Dumitru Bazeliuc, de 46 de ani, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, care a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Vatra Dornei, cu menținerea gradului profesional de curte de apel. Iohannis a semnat decretul de numire a acestuia în funcția de judecător marți, 5 martie.

Bazeliuc a primit acceptul, în 2006, să profeseze ca procuror stagiar în Romania, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). El a arătat atunci membrilor CSM situația sa financiară deplorabilă și a cerut, ca român, să i se dea o șansă de a trăi normal, împreuna cu familia lui.

„Salariul meu este de 80 de euro pe lună, iar al soției, care lucrează grefier la instanța de fond, este de 50 de euro. Cu acest venit nu putem trăi noi și cei doi copii ai noștri. Vă rog foarte mult să mă ajutați să scap din mocirla din Republica Moldova”, a spus, potrivit Jurnalul.ro, basarabeanul.

El a recunoscut până și faptul că în Republica Moldova locuia „cu frica-n sân, fără forme legale” și realizând că a cam uimit asistența a subliniat: „Acum ori mi-am tăiat singur creanga de sub picioare, ori.. Vă rog să îmi dați o șansă mie și copiilor mei. Nimeni n-o sa roșească pentru mine. Nu mă uit în roz la situația din România, dar mă opresc acum pentru că nu vreau să scot gunoiul din casă!”.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Un om de afaceri din Botoșani restaurează o casă somptuoasă care a aparținut unui mare negustor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *