Din cauza plecărilor masive în rândul medicilor din ultima perioadă, conducerea Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani este nevoită să apeleze la medici din Dorohoi, Iași sau Suceava pentru liniile de gardă.
În plus, sunt și medici de la Spitalul Județean Botoșani care doresc să renunțe la gărzi, fie din cauza surmenajului, fie urmare a faptului că orele de gardă sunt plătite la nivelul anului 2018.
”În momentul de față nu avem refuz de semnare contracte de gărzi, dar sunt colegi care doresc să renunțe la contractul de gărzi, de surmenaj și urmare a faptului că orele de gardă sunt plătite la nivelul anului 2018. Ei consideră că adresabilitatea în gardă este foarte mare iar munca este pe măsură și nu sunt remunerați conform activității medicale din gardă. Dacă înainte de a se mări salariile de bază creștea salariul exponențial dacă făceai gărzi, acum nu este motivant. Și știm foarte bine că medicii au și activitate în sistemul privat. Noi apelăm, în continuare, la colegi din afara spitalului, rezidenți, medici specialiști, inclusiv de la Spitalul municipal Dorohoi, care vin și efectuează gărzi la Botoșani, pe anumite specialități, inclusiv colegi de la Iași, care fac gărzi, rezidenți care sunt din Suceava și care vin și fac gărzi la Botoșani. Noi am fost deschiși și îi așteptăm să vină să facă linie de gardă la Mavromati, oricând. Și noi am avut colegi care au mers de la Botoșani și au făcut gărzi la Dorohoi, pentru a sprijini linia de gardă a Spitalului municipal Dorohoi. ”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.
În ultimii doi ani, mai mulți medici au părăsit Spitalul Județean Botoșani, fie prin pensionare, transfer ori demisie.
FOTO! A cumpărat un autoturism și s-a ales cu dosar penal, după ce a intrat în Vama Racovăț