Incendiu puternic la Horodiştea: 26 de pompieri au acţionat mai bine de 12 ore

Evenimentul a fost observat puţin după ora 3.00, de un poliţist de frontieră care executa serviciu de patrulare în zona de frontieră.

Iniţial, la faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă, dar şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Darabani şi Păltiniş. Câteva ore mai târziu, acestora li s-au alăturat alţi 15 servanţi-pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca focul să se extindă şi la clădirile din imediata apropiere.

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă. Flăcările au distrus 15 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 5 000 de lei. Alte 25 tone de furaje au fost degradate de fum.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 50.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o acţiunea intenţionată. Cazul a fost preluat de lucrătorii Postului de Poliţie Păltiniş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *