Consilierii judeţeni ai PSD se opun preluării Spitalului de Pneumoftiziologie de la Consiliul Local

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, se declară împotriva preluării Spitalului de Pneumoftiziologie de la Consiliul Local de către Consiliul Judeţean. Acesta susţine că, la începutul acestei săptămâni, a avut loc o discuţie pe această temă în şedinţa de lucru de la CJ şi că poziţia exprimată de unii, în urma întâlnirii, ar fi aceea de opunere a preluării unităţii transferate de către Consiliul Local. Urmează ca un proiect de hotărâre de CJ să decidă dacă această preluare se va face sau nu.

Spitalul Judeţean poate rezolva poziţia de pneumologie în ambulatoriu, cu un cabinet şi cu un medic şi nu le trebuie linie de gardă. După ce s-a analizat mai bine legislaţia, s-a constatat că nu le trebuie linie de gardă şi punctul meu de vedere este că nu vom lua acel spital, pentru o treabă care se poate rezolva cu un cabinet şi cu un medic„, a spus Aroşoaie.

Acesta mai spune că în cazul în care spitalul respectiv ar fi preluat, CJ ar trebui să plătească chirie pentru că 55% din clădirea unităţii este retrocedată.

Ar însemna ca noi să intrăm cu bani, să plătim chirie la mai mult de jumătate din spital. De unde să mai plătim bani, când nu avem bani pentru un lift exterior la un spital ca să devină funcţional„, a completat Aroşoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *