Procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani despre cazul de mită de la Bacalaureat, de anul acesta: Au fost audiate mai multe persoane

Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct
Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct

Ancheta privind mita dată anul acesta la Bacalaureat, la Liceul de Arte Ştefan Luchian, este în plină desfăşurare. Titiana Ungureanu, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, a declarat că au fost audiate până acum mai multe persoane, printre care profesori, elevi şi părinţi.

Încă se fac cercetări în acest caz. Au fost audiate mai multe persoane. Şi elevi, părinţi şi cadre didactice. Va dura ancheta foarte mult, pentru că este un volum foarte mare de muncă. Sunt foarte multe persoane de audiat. Pentru cazul de mită de anul trecut de la Bacalaureat, procurorul are de audiat peste 100 de persoane, persoane foarte dificile. A trecut şi timp, este adevărat, dar sunt persoane care au dat iniţal nişte declaraţii, iar acum revin asupra lor. Le este teamă sau nu-i mai interesează pur şi simplu, pentru că unii şi-au rezolvat problemele. Este foarte dificil„, a spus prim-procurorul adjunct.

Procurorii botoşăneni au fost sesizaţi, în momentul derulării examenelor de Bacalaureat din prima sesiune, despre faptul că elevii care susţineau probele scrise la Liceul de Arte Ştefan Luchian au strâns şi dat profesorilor sume de bani cuprinse între 15o şi 300 de lei.

Potrivit anchetatorilor, elevii provin de la liceul din Ştefăneşti şi au susţinut examenele la Liceul de Arte. Sesizarea a fost depusă de un profesor, care spune că banii s-au dus la Comisia judeţeană de bacalaureat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *