Deciziile de impunere a sporurilor încasate ilegal, contestate în instanţă de angajaţii Consiliului Judeţean

Consiliul Judetean Angajatii Consiliului Judetean (CJ) vor contesta în instanţă deciziile de impunere semnate săptămâna trecută de vicepreşedintele CJ, Mihai Aroşoaie, privind încasarea unor sporuri ilegale. Dispoziţiile au fost date pentru 88 de funcţionari publici din aparatul Consiliul Judeţean, în urma unei decizii a Curţii de Conturi, care a stabilit  că în ultimii doi ani CJ  a acordat premii în limita a 10% din cheltuielile cu salariile, în afara prevederilor legale. De asemenea, au mai fost acordate şi o serie de sporuri. Acţiunea va fi deschisă în instanţă de către sindicatul din cadrul CJ.

Sindicatul va contesta în numele funcţionarilor deciziile de impunere la Tribunalul Botoşani şi se va cere suspendarea executării acestei dispoziţii, precum şi anularea actului administrativ. Raportul Curţii de Conturi a fost contestat de către Consiliul Judeţean. CJ a dat în judecată Curtea de Conturi şi am primit termen în septembrie, dar s-a solicitat un termen mai scurt pentru a suspenda aplicarea acelei decizii a Curţii de Conturi şi s-a obţinut suspendarea. În aceste condiţii, banii nu vor mai fi opriţi începând cu 10 august, dar procedura merge în continuare„, a spus Dănuţ Florea, lider de sindicat.

Sumele imputate angajaţilor CJ sunt cuprinse între 6.000 si 12.000 de lei şi sunt pe perioada 2009. Angajaţii Consiliului Judeţean au beneficiat în această perioadă de diferite prime şi sporuri, prevăzute de altfel în contractul colectiv de muncă. Au fost acordate diverse prime, printre care şi prime de 1 iunie pentru angajatele instituţiei care aveau copii sub 18 ani, prime cu ocazia zilei de 8 martie, prime de Paşti şi Crăciun, drepturi pentru menţinerea sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *