Peste 20 de botoşăneni s-au autodenunţat că au dat şpagă pentru pensia de boală

Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct
Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct

Peste 20 de botoşăneni, care au căzut victime ale medicului Liliana Teodoriu, s-au autodenunţat că au dat mită pentru a intra în posesia pensiei de boală. Procurorii au pus la dispoziţie două linii telefonice pentru pensionarii care au dat mită ca dosarul să le intre în plată, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Aceştia au declarat anchetatorilor că au fost constrâşi de medicul comisiei de evaluare a capacităţii de muncă să dea şpagă  de la 200 până la 800 lei, funcţie de problema pe care o aveau.

Am făcut acel anunţ ca urmare a solicitărilor venite din partea oamenilor. Deci, imediat după ce s-a monitorizat cazul au venit foarte multe persoane din proprie iniţiativă şi au solicitat să luăm în considerare declaraţiile lor arătând că au dat bani, că au fost purtaţi pe drumuri de această doctoriţă. Atunci, ne-am gândit, ca să venim în întâmpinarea lor, să facem acel anunţ prin care să furnizăm datele de contact şi cu cine să ia legătura ca să vină şi să spună ce au păţit„, a declarat Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Aceasta susţine că cei care s-au autodenunţat sunt cu adevărat persoane cu probleme medicale.

Sunt oameni cu probleme medicale, oameni necăjiţi, de la ţară, care au necazuri. Numai asta nu le trebuia„, a adăugat Titiana Ungureanu.

Linia de telefon pusă la dispoziţia celor care au dat şpagă pentru pensionare rămâne, în continuare, deschisă.

Iată numerele de telefon:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani: contact  0231/512790 sau 0231/513181 sau pe e-mail  la adresa pt_botoş[email protected].

De asemenea poate fi contactat direct grefierul şef de la Secţia de urmărire penală, Maria Juncanaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 Poliţia Botoşani: 0231/507012 sau 0231/507004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *