Accident feroviar în Răuseni: O maşină a fost acroşată de un tren

În autoturism se aflau două persoane, însă nu au suferit leziuni majore. Evenimentul a avut loc, luni, în jurul orelor 20.02. Ionela Laura B. de 36 ani din comuna Călăraşi, conducea un autoturism marca OPEL ZAFIRA pe D.J. 282, pe raza localităţii Răuseni, pe relaţia Hlipiceni-Călăraşi, în momentul când a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată  prevăzută cu trei indicatoare de presemnalizare cât şi cu indicatoarele ”STOP” şi ”CRUCEA SF. ANDREI ”, s-a deconcentrat şi în loc să acţioneze pedala de frână a acţionat pedala de acceleraţie.

          In aceste condiţii autoturismul a fost acroşat în partea din spate de automotorul trenului personal nr. 15621 – Iaşi –Dorohoi, care intra în halta C.F.R. Răuseni şi a fost avariat în proporţie de aproximativ 35 %.

          În momentul producerii evenimentului in autoturism se mai afla pe scaunul din partea faţă dreapta  Ioan V. de 40 ani, domiciliat în comuna Călăraşi. Conducătoarea auto şi pasagerul nu au suferit leziuni.

          Din verificările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că vina aparţine conducătoarei auto,  faţă de care s-au dispus măsuri de sancţionare contravenţională şi ridicarea permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 60 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *