10 decoraţiuni cool şi cel mai bun loc în care să le aşezi

Decoraţiunile sunt cele ce dau viaţa unei case şi te ajută să creezi un spaţiu exact pe gustul tău, indiferent de tipul de locuinţă. În ziua de azi, ai o mulţime de piese de decor din care să alegi. Acestea se găsesc uşor, atât online, cât şi-n supermarket-uri sau magazine de profil, iar preţurile variază de la mic la mare, astfel încât să îţi fie uşor să alegi în funcţie de buget.

Dacă vrei să te bucuri de o casă modernă, descoperă mai jos 10 decoraţiuni cool şi câteva sfaturi pentru a le găsi locul cât mai uşor:

Lumânările parfumate

O lumânare parfumată este o decoraţiune excelentă pentru living sau dormitor, mai ales că te ajută şi să parfumezi casă. Optează pentru lumânări cu arome din ceară naturală, parfumate cu uleiuri esenţiale, pe care să le aşezi pe măsuţa de cafea, pe noptiere sau pe comodă TV. Pentru a le folosi în siguranţă, asigură-te că acestea nu ard nesupravegheate.

Vazele cu flori proaspete

Florile proaspete te ajută să dai un aer boem casei, fie că optezi pentru lalele, trandafiri, crizanteme sau bujori, fie că alegi flori exotice. Alege o vază care să se potrivească cu design-ul casei, din ceramică, porţelan sau sticla. Vazele cu flori îşi găsesc cel mai bine locul pe măsuţa de cafea, în balcon sau pe masa din bucătărie.

Păturile pufoase

O pătură pufoasă este mai mult decât o piesă de decor, mai ales în sezonul rece. Aceasta îţi va fi de folos pentru a te odihni confortabil, în special atunci când temperaturile scad. Poţi aşeza o pătură pufoasă peste lenjeria de pat sau pe canapea. Dacă alegi o pătură pentru dormitor, optează pentru un model ce se asortează cât mai bine cu lenjeria de pat. Spre exemplu, lenjeriile de pat în culori neutre merg de minune cu o pătură colorată, galbenă, albastră sau verde.

În afară de paturi pufoase, mai poţi opta şi pentru o cuvertură de pat, din materiale prietenoase cu pielea, în culori diverse.

Ramele foto

O ramă foto te ajută să expui pozele preferate, dar este şi o piesă de decor foarte bună. Achiziţionează rame foto metalice sau din lemn, colorate sau în nuanţe neutre, în funcţie de amenajarea casei tale. În funcţie de dimensiuni, acestea se pot aşeza pe birou, pe noptieră sau chiar pe etajere din living ori dormitor.

Coşurile de depozitare

Un coş de depozitare cu un design plăcut este numai bun pentru a-ţi decora dormitorul său camera de zi. În plus, coşurile de depozitare sunt utile şi te ajută să păstrezi în ordine obiecte diverse. Aşează-le sub birou sau în colţurile camerelor, pe etajere sau în spaţiile de depozitare deschise.

Tablourile

Artă este una dintre cele mai bune alegeri pentru a da viaţa casei tale. Găseşti o mare varietate când vine vorba de tablouri, atât online, cât şi-n magazinele de specialitate. Mai mult, dacă eşti o fire creativă poţi să îţi realizezi propriile tablouri. Acestea îşi găsesc locul pe pereţii din living, hol sau dormitor.

Plantele decorative

O plantă decorativa este perfectă pentru a însufleţi casă. Acestea se găsesc uşor, în florarii, hypermarket-uri sau magazine de bricolaj, iar preţurile variază de la câteva zeci de lei la sute de lei. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziţie, poţi alege plante uşor de întreţinut, cum ar fi bambusul.

Plantele decorative se pot aşeza aproape oriunde în casă, pe jos sau pe măsuţe ori birouri, în funcţie de recomandările oferite de producători şi de instrucţiunile de îngrijire.

Covoarele

Mai mult decât o piesă de decor, covoarele te ajută să obţii un aspect estetic plăcut al camerelor, dar şi să te bucuri de mai mult confort. Pentru dormitor, poţi alege covoare de dimensiuni mici, pe care să le aşezi pe lateralele patului. Covoarele în culori neutre merg de minune cu lenjerii de pat în nuanţe similare, indiferent de culorile folosite în amenajare. Pentru living, poţi alege un covor de dimensiuni mai mari, cu fir lung său scurt.

Ghirlandele luminoase

Lumina influenţează foarte mult atmosfera dintr-o încăpere, fie că este vorba despre lampadare, lustre sau benzi LED. Dacă îţi doreşti să creezi o atmosferă intimă, o soluţie foarte bună o reprezintă ghirlandele luminoase. Acestea se pot aşeza pe comodă TV, pe balcon sau terasă, dar şi pe măsuţa de toaletă.

Cărţile

Cărţile sunt mult mai mult decât o piesă de decor, însă le poţi aşeza în aşa fel încât acestea să contibuie la design-ul camerei. Dacă ai o colecţie generoasă, foloseşte o bibliotecă, şi aşează-le pe categorii, fie în funcţie de ediţie sau editură, fie în funcţie de autori sau chiar în funcţie de design-ul copertei. Pentru un număr mic de cărţi, poţi să foloseşti etajere sau rafturi şi să le aşezi fie vertical, fie orizontal.

Găseşte-ţi inspiraţia în lista de mai sus şi achiziţionează decoraţiunile potrivite pentru casa ta, de la covoare şi până la plante decorative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *