Un profesor de religie, absolvent al Seminarului Teologic Dorohoi, a ales să predea la o școală de la țară. Ionel Anghel a ales să fie alături de copiii din mijlocul comunei ieșene Andreşeni, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ciobanu”. La doar 36 de ani, cu un rezultat excelent la examenul de Titularizare, acesta a ales să-şi dedice pasiunea şi energia copiilor din mediul rural, unde a găsit o comunitate primitoare şi colegi de cancelarie dedicaţi.
Ionel a dezvăluit, pentru Ziarul de Iasi, că dragostea sa pentru religie s-a născut în copilărie, odată cu primele sale vizite la biserică, iniţiate de sora sa.
„Învăţăturile pe care le primeam de la părintele din sat m-au captivat. Am realizat că ceea ce ne învaţă acolo are o legătură puternică cu viaţa noastră de zi cu zi”, a spus acesta pentru sursa citată.
Apoi, tânărul a început o frumoasă călătorie spre cunoaşterea spirituală. Născut în comuna Bivolari din judeţul Iaşi, Ionel Anghel a urmat Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, între anii 2002-2007, făcând parte din penultima generaţie cu cinci ani de liceu. A continuat apoi cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi şi un masterat în Teologie Sistematică. Din anul 2013 este profesor de religie la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ciobanu” din Andrieşeni, singura şcoală unde acesta a profesat.
A susţinut de trei ori examenul de Titularizare, pentru că posturile ocupate primele dăţi nu erau titularizabile. Ultima dată a avut notă maximă şi ar fi putut opta pentru orice altă unitate de învăţământ, însă a ales să-şi dedice cariera şcolii şi elevilor din Andrieşeni şi să facă naveta de la Iaşi. Profesorul de religie rămâne modest în ceea ce priveşte nota 10 pe care a obţinut-o.
„Nu sunt un soi de geniu. Pur şi simplu mi-au căzut subiecte care mi-au plăcut foarte mult, dar a fost o încununare a unei munci de ani de zile. E o notă care reflectă şi munca altor persoane din viaţa mea, de la doamna învăţătoare la părintele din sat şi părinţi. Nu aş fi putut lua 10 curat fără ei, dacă nu aveam un scris frumos, inteligibil, aşa cum m-a determinat doamna învăţătoare să îl am, de exemplu”, a explicat, pentru sursa citată, Ionel Anghel.