Viață chinuitoare pentru o bunică din Botoșani. Apelul făcut de o îndrăgită preoteasă

O buncă dintr-un sat din județul Botoșani duce o viață chinuitoare și are nevoie de ajutor pentru a trece prin aceste momente dificile. Tocmai de aceea, îndrăgita preoteasă Anamaria Macuc a lansat un apel pentru ajutorarea ei.

De un an de zile, bunica sufera de  ulcer varicos, de 28 de ani are diabet, iar viata ei depinde de insulină, a facut un infarct miocardic si are stend la inimă, are hernie ombilicala si alte probleme de sanatate. In urma cu o luna si jumatate, intrucat starea de sanatate a bunicii s-a inrautatit foarte tare, nora sa, care locuia in chirie, in Dorohoi, cu sotul sau si cu cei 3 copii, a decis sa o ia pe bunica sa stea cu ei in apartamentul inchiriat, pentru a o ingriji. Simteau ca o pierd altfel.

„Mi-au spus ca proprietarul cand a aflat c-au luat-o pe bunica in apartament si aceasta are acest ulcer varicos si este dependenta de pampers, le-a cerut sa elibereze apartamentul cat mai repede, desi plateau chiria la timp si intretineau foarte bine apartamentul. Asadar, in mijlocul iernii, au fost nevoiti sa se mute urgent, la sat, in casa parinteasca si sa-si transfere copiii la scoala din sat. Din pacate, in aceasta casa, au multe lipsuri. Ambii soti provin din familii modeste si numeroase, dar sunt cu bun simt si foarte curati. In apartamentul inchiriat, unde i-am vizitat, era foarte curat si mi-au dat impresia ca pastreaza si pretuiesc orice lucru. Bunica are o pensie sociala, sotul i-a murit in urma cu 7 ani, iar fiul sau si-a pierdut momentan serviciul din cauza navetei. Poate candva se vor descurca mai bine, dar momentan trec printr-o perioada dificila”, spune Anamaria Macuc.

Printre altele, este nevoie de scutece pentru adulți, covoare, lemne pentru foc, aragaz, frigider, pături, produse de igienă, dar și alimente și jucării pentru copilași. Băiatul are 8 ani (poarta nr 33 la papuci), un alt baiat are 5 ani ( 28-29 la papuci) și fetița de 7 ani ( nr 31 la papuci ). Cine doreste sa-i ajute, ii poate suna la nr de telefon 0772 007 161.

De asemenea, cine doreste sa-i ajute, dar nu poate ajunge la ei, poate lasa darurile pentru aceasta familie la cladirea in santier din spatele Bisericii Pacea ( este deschis zilnic intre orele 8:30- 16:00) , cu mentiunea „bunica Dorohoi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *