Rutina de dimineaţă: ce trebuie să includă

Rutina de dimineaţă este ocazia perfectă să îţi începi ziua cu bine, să te bucuri de câteva clipe de pauză şi să îţi găseşti energia pentru toate activităţile din program. Astfel, încearcă să îţi formezi o rutină cât mai bine pusă la punct, care să te ajute să transformi dimineaţa într-unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei.

Citeşte mai jos cum poţi face asta simplu şi fără bătăi de cap:

Mai puţin timp pe telefon

Dacă îţi doreşti dimineţi mai productive, este o idee bună să nu îţi începi ziua cu telefonul mobil. Acest obicei nu este deloc benefic, nici pentru ochii tăi, nici pentru starea de bine. Mai degrabă, amâna momentul în care dai scroll pe reţelele sociale sau pe diverse site-uri şi încearcă să îl înlocuieşti cu un strop de mişcare, o băutură gustoasă sau meditaţie.

În cazul în care te-ai obişnuit deja să stai pe telefon, încearcă să setezi un timp anume pentru această activitate, de doar câteva minute.

Curăţarea pielii

Curăţarea şi îngrijirea pielii reprezintă activităţi ce nu ar trebui să lipsească din rutina ta de dimineaţă. Începe prin a găsi un produs de curăţare potrivit pielii tale, care să nu usuce excesiv. Fereşte-te de produsele cu ingrediente ce pot irita pielea, cum ar fi surfactantii puternici, alcoolul denaturat şi uleiurile esenţiale. Produsul de curăţare pe care îl foloseşti dimineaţă este bine să fie unul ce necesită clătire, precum o spumă sau un gel. Demachiantele, precum apa micelara sau cleansing balm-ul sunt mai indicate pentru rutină de seară, atunci când ai machiaj de îndepărtat.

Îngrijirea danturii

Atenţia pe care o acorzi igienei orale se va reflecta în starea de sănătate a dinţilor şi a gingiilor tale. De aceea, nu poţi sări peste îngrijirea orală dacă îţi doreşti o rutină de dimineaţă completă. O periuţă de dinţi electrică este alegerea perfectă pentru a economisi timp şi a-ţi curăţa dintii corect. Periuţa de dinţi electrică se foloseşte super uşor, iar majoritatea programelor de periere nu durează mai mult de două minute. Găseşti periuţe de dinţi electrice
pentru toate gusturile şi nevoile. În afară de periuţa de dinţi electrică, poţi să mai completezi rutină de îngrijire şi cu apă de gură sau un duş bucal.

Hidratarea

Hidratarea pielii este un pas peste care nu îţi doreşti să sari, indiferent de tipul de ten sau de anotimp. O piele hidratată este o piele sănătoasă şi strălucitoare, aşa că investeşte într-un produs de hidratare adecvat tipului de ten, fie sub formă de cremă, fie tip ser sau toner. Preţurile pornesc de la câteva zeci de lei pentru un produs pe care îl vei folosi cel puţin câteva săptămâni, aşa că merită să faci o astfek de achiziţie. Aplică cremă, serul sau tonerul hidratant după ce ai curăţat pielea, în cantitate modernata.

Un mic dejun hrănitor

Nu ai de ce să dai skip micului dejun dacă nu există contraindicaţii de ordin medical. Prima masă a zilei îţi va aduce un boost de energie, de aceea este bine să alegi produse hrănitoare, precum cerealele integrale, fructele, legumele, lactatele de calitate sau nucile. Există o mulţime de reţete uşoare pentru mic dejun, de la terci de ovăz şi până la sandwich-uri cu legume şi cremă de brânză sau ouă fierte.

O rază de soare

Lumina naturală are o mulţime de beneficii pentru sănătate, unde mai pui că îţi dă o stare de bine. Încearcă să te bucuri de puţină lumină naturală în fiecare zi după trezire, fie la geam, fie în grădina sau pe terasă. Nu trebuie să petreci mai mult de câteva minute, mai ales dacă vremea nu este foarte prietenoasă.

Din rutină de dimineaţă nu ar trebui să lipsească activităţi precum îngrijirea pielii şi a danturii sau prepararea unui mic dejun hrănitor. Este bine să petreci cât mai puţin timp pe telefon la începutul zilei şi să înlocuieşti acest obicei cu unul mai benefic, precum meditaţia sau stretchingul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *