Banii alocați de Guvern pentru drumurile din Botoșani, împărțiți către administrațiile locale. Ce sumă a primit fiecare primărie în parte!

Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a convocat, miercuri după-amiază, o ședință consultativă cu primarii din cele 75 de unități administrativ- teritoriale pentru a le aduce la cunoștință modul în care vor fi repartizate sumele pentru drumurile de interes local și cele județene, alocate de către Guvern.

Cele 25 de milioane de lei care vin de l bugetul de stat au fost repartizați, potrivit șefei CJ, „în baza unui algoritm care ține cont de dimensiunea localităților, de rețelele de drumuri aflate în administrare și de starea acestora”.

„Deși fondurile alocate sunt mai mici decât anul trecut, sumele repartizate sunt cu cel puțin 30% mai mari decât cele alocate comunelor în 2023. Alocăm, așa cum am promis la dezbaterea de anul trecut, mai mulți bani pentru drumurile de interes local, dat fiind faptul că am finalizat drumul strategic”, a afirmat Federovici în cadrul ședinței.

La nivelul orașelor și municipiilor a fost alocată suma de 2,75 milioane lei.

Iată banii primiți de fiecare administrație în parte:

Un bărbat din județul Botoșani, călcat în Italia de o mașină. Șoferul, un cetățean chinez, acuzat de omor stradal

3 thoughts on “Banii alocați de Guvern pentru drumurile din Botoșani, împărțiți către administrațiile locale. Ce sumă a primit fiecare primărie în parte!

  1. Sunt sume mici fata de setea primarilor. La drumuri ies ban din piatra seaca. Se toarna straturi mai mici decat in proiecte. Se schimba piatra concasata cu pietris de rau. Bitum mai ieftin. Filer mai putin. Constructorul care l-a denuntat pe Buzatu de la Vaslui a spus ca i s-au cerut 10%. In expertiza de la drumul strategic de la Vaslui s-a scris ca lipseau 6,5 cm din grosimea drumului.

    1. corupția maximă a instituțiilor statului român. la ce mai avem poliții peste poliții DNA,DGA , JUSTIȚIE cu salarii de mii de euro care păzesc hoții din partide indiferent de culoare politică…asta e rolul lor sa păzească hoții de bani publici în fața legilor….

  2. nici nu e nevoie de expertiza se vede cu ochiul liber stratul subtire de asfalt in doua cu pământ pe drumul de la MANOLEASA -RĂDĂUȚI unde BUZATII noștri nu au dat socoteală pentru calitatea execrabila a lucrărilor se pare ca aici a lucrat DNA ca subcontractant a luat ei banii ( șpagă ) atât timp cât nu sa sesizat nimeni , altfel nu e explică….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *