Străzi modernizate şi lărgite şi câteva sute de noi locuri de parcare în municipiu: Vezi străzile unde se vor face modernizări

strazi in reabilitareStrăzi lărgite, sute de parcări, alei modernizate. Asta şi-a propus să realizeze în perioada imediat următoare municipalitatea. Lucrările de modernizare a mai multor străzi din municipiu vor fi realizate cu bani din bugetul local. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a declarat că investiţia se ridică la 2,8 milioane lei.

Potrivit viceprimarului, de săptămâna aceasta se va interveni în cartierul din zona Şcolii 7 cu realizarea de noi locuri de parcare pe locul unui fost teren de joacă, reabilitarea aleilor şi străzilor din cartier. Lucrarea este evaluată la aproape 300.000 lei. Totodată, se va intra pe strada Ştefan cel Mare, în spatele magazinului Pita, unde se va muta platforma de gunoi şi se vor moderniza parcările existe şi se vor face alte 50 de locuri de parcare, se vor moderniza aleile de acces, valoarea investiţiei fiind şi aici de 300.000 lei.

O altă prioritate este reabilitarea zonei unde sunt situate garajele din zona Piaţa Viilor, investiţia aici urmând să se ridice la 115.000 lei. Tot anul acesta intră în reparaţii şi trotuarul de pe strada Marchian, vizavi de Spitalul Judeţean, care va fi pavelat, lucrarea fiind evaluată la 120.000 lei. Strada Octav Onicescu intră şi aceasta în reparaţii. Aici, lucrările de lărgire a străzii au început deja dinspre Calea Naţională şi va continua până la Bulevardul „Mihai Eminescu”. Aici, se vor pavela şi trotuarele. Această lucrare se ridică la aproape 200.000 lei. Şi parcarea din spatele sediului Primăriei Botoşani intră în reabilitare.

Finalizăm, de asemenea, lucrările de la ANL Călugăreni aici lucrarea fiind destul de mare, în valoare 360.000 lei, lucrăm acum şi finalizăm lucrările şi în spate la Direcţia Muncii şi la blocurile de garsoniere. Am evaluat la 150.000 lei plombările pe care o să trebuiască să le facem pe anumite străzi”, a spus viceprimarul.

Şi strada dinstre Cuza Vodă spre Morga Spitalului Judeţean va fi reabilitată, investiţia fiind evaluată la 70.000 lei. O altă lucrare în lucru este pe strada Carmen Silva, evaluată la peste 100.000 lei, dar şi în zona Grădiniţei 19. În total, vor fi create peste 500 de noi locuri de parcare.

Toate aceste investiţii au fost evaluate undeva la 2,8 milioane lei, în condiţiile în care noi avem în buget 2 milioane lei. Va trebui, probabil, să mai facem o rectificare de buget„, a adăugat Ghiorghiţă.

Toate aceste lucrări vor fi realizate de firma Conrec.

One thought on “Străzi modernizate şi lărgite şi câteva sute de noi locuri de parcare în municipiu: Vezi străzile unde se vor face modernizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *