Sistemul medical botoșănean mai primește o palmă după cazul Alexandra și scandalul angajărilor pe șpagă de la Spitalul Județean Botoșani. O familie din județul Botoșani face acuzații la adresa comportamentului unor cadre medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi. Florentina Siminiuc a făcut o mărturisire în mod public despre cum a fost tratat soțul său, în prima zi de Crăciun la această unitate spitalicească.
„Țin sa mulțumesc în special Spitalului Municipal Dorohoi pentru serviciile și „amabilitatea” asistentelor din prima zi de Crăciun la CPU. Înțeleg ca la toată lumea a fost zile de sărbătoare dar cine ajunge la spital nu ajunge de drag.Pe lângă toată „amabilitatea”atitudinea ironică a fost la ordinea zilei în special din partea doamnei de la securitate. Nici cu doctorița care era de gardă nu îmi e rușine, bociferând cam așa :”De ce nu ai putut sa iei un antinevralgic forte și sa stai acasă?”<în situația în care soțul avea o durere insuportabila de cap,tensiunea și pulsul mare ajungând la urgență cu ambulanța>. După 6 ore state la primiri urgențe într -un salon, cu 2 perfuzii puse, alături de 2 pastile administrate <xanax, algocalmin>și o injecție făcută IM și doar o simplă înțepătura în deget fără recoltare de sânge, îi dă voie soțului sa plece acasă cu diagnosticul de episod depresiv și cu durerea de cap cu care a plecat de acasă”, spune femeia.
Tot în acea noapte, însă, din cauza durerilor insuportabile, „și jumătate de corp aproape paralizat de durere ajungem la CPU Iași la Spitalul de Neurochirurgie”.
Florentina Siminiuc susține că în urma investigațiilor făcute, diagnosticul dat de medicii ieșeni a fost unul crunt: „AVC-hemoragic, adică un vas de sânge fisurat la cap, starea lui fiind foarte gravă”.
„Scriu aceste rânduri în speranța că poate cândva vom avea și noi, bolnavii, parte de îngrijire din partea celor care sunt plătiți să-și facă meseria indiferent de sărbători sau alte circumstanțe, sau în cel mai rău caz, dacă nu au competențe necesare sa nu te țină până nu mai are nimeni ce să-ți facă. Poate dacă ne trimiteau mai departe și nu mai stăteam 6 ore pentru nimic situația era cu totul altfel. În orice caz sperăm ca toți cei care sunt bolnavi și văd că nu sunt tratați corespunzător la primul centru de primiri urgențe sa nu piardă nici un moment și să facă tot posibilul sa meargă mai departe pentru că în situațiile de genul și 1 secundă contează și face diferența dintre viață și moarte. Rușine sa le fie celor care și bat joc de oameni dar totul o să se întoarcă odată și odată”, spune femeia.
Iar așa zișii doftori de la punctul sanitar Dorohoi (dispensar care trebuia desființat odată cu cele de la Săveni și Darabani – să fi rămas eventual o secție externă a spitalului județean) iau aceeași bani ca medicii din Iași. Că el tot chirurg își zice (chiar dacă cea mai complicată operație la Dorohoi a fost extragerea unui neg) sau ortoped (cele mai grele intervenții la Dorohoi fiind acelea de a încălța pacienții). Dar tupeu și nesimțire au cât pentru 7 generații.
sa fie dați afară toți cei care au intrat în contact cu pacientul…au uitat că au depus jurământul sa salveze nu sa omoare oamenii!! tata a murit după ce l-au ținut o săptămână fara nici un tratament…..iar specimenea care se ocupa de dânsul spunea zilnic este bine…..ii doresc să trăiască clipele lui tata….
Bravo, așa este ! Am dat de dictatura „doctorilor”, dacă le zici ceva imediat amenintă că pleacă în străinatate! Să intoarca cheltuielile statului cu scolarizarea lor apoi să plece că acolo au salarii mai mici ca aici. Iar ca în domeniul Horeca, or sa vina în Romănia si din alta parte medici la salariile astea nesimtite! Sic!
La care spital a fost pacientul prima dată, că în județul Botoșani nu există spital,avem doar locuri de unde își iau unii salariile și unde se colectează șpăgile.Scrie pe uasa spital,dar e sigla veche tare acum se numește,,La spagarii srl ,,.