Spitalele din judeţ nu vor mai primi fonduri dacă nu îşi pun la punct sistemul de raportare on-line cu Casa de Asigurări de Sănătate

Spitalele din judeţul Botoşani vor trebui să-şi pună la punct sistemul de raportare on-line, astfel acestea riscă să nu mai primească bani pe serviciile medicale efectuate. Anunţul a fost făcut de Rodica Huţuleac, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, care a declarat că majoritatea spitalelor din judeţ nu derulează încă acest program şi pun pacienţii pe drumuri pentru adeverinţele de asigurat. O situaţie deosebită este la Spitalul Judeţean, unde sunt cele mai multe internări şi pacienţii trebuie să se deplasesze până la instituţia de asigurări de sănătate pentru aceste adeverinţe.

Sunt o serie de spitale care au un alt tip de sistem informatic şi ca să poată să raporteze on-line trebuie să îşi abgradeze sistemul, iar unele spitale încă nu au făcut-o. Dacă în maxim o lună nu o vor face, nu o să mai poată raporta şi nu o să i se mai poată deconta serviciile. Având tipul acesta de facilitate, de a lucra on-line cu Casa de Asigurări de Sănătate, poate vedea dacă pacientul este sau nu asigurat, fără să-l mai trimită după adeverinţă de asigurat, fără să mai umble pacientul pe drumuri. De altfel, Spitalul Dorohoi lucrează deja on-line, în acest sistem şi nu mai trimite niciun pacient după adeverinţă. Spitalul Judeţean nu are şi aici sunt cei mai mulţi pacienţi„, a spus Rodica Huţuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *