22 de intervenţii ale pompierilor în 24 de ore

pompieri la interventieUltimele 24 de ore au fost de foc pentru pompierii botoşăneni, solicitaţi să intervină în nu mai puţin de 22 situaţii de urgenţă ( incendii, cazuri medicale, salvări animale).

5 incendii în mai puţin de 24 de ore

 În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii izbucnite în gospodăriile sau locuinţele unor cetăţeni din  municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşul Darabani (sat Teioasa) şi comuna Todireni (sat Cerneşti). În urma incendiilor s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca 48.500 lei. Două dintre incendii ( unul izbucnit într-un apartament din municipiul Botoşani ca urmare a utilizării unui aparat electrocasnic defect, altul care a cuprins vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de 5000 m .p.) au fost stinse de pompieri înainte de a produce pagube materiale.

 4 tone de furaje, mistuite de flăcări

           În ziua de 11 iulie, puţin după ora 16.00, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din gospodăria lui Ştefan G., din satul Cerneşti, comuna Todireni. La faţa locului s-au deplasat două echipaje aparţinând Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea depozitul de furaje, existând riscul ca flăcările să se extindă şi la clădirile din gospodărie. Pentru stingerea incendiului au acţionat 9 pompieri, timp de aproape două ore. Au ars 4 tone de furaje. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 50.000 lei. Incendiul a fost generat cel mai probabil de radiaţia solară amplificată de un ciob de sticlă (efectul de lupă).

Avere pierdută într-un incendiu

În seara zilei de 11 iulie 2011, în jurul orei 20.39, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în locuinţa Elenei A., din Teioasa, oraşul Darabani. Generat de emanaţiile de gaze de la o butelie de aragaz care s-au aprins în momentul în care femeia a încercat să folosească maşina de gătit, incendiul a cuprins în scurt timp bunurile din cele patru încăperi ale casei şi o parte din acoperiş. Pentru stingerea incendiului au acţionat 6 pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi şi 4 membrii ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Darabani, mai bine de o oră. Flăcările au distrus mobilierul din cele patru camere ale casei şi cca. 60 m .p. din acoperişul casei, pagubele fiind estimate la 25.000 lei.

          Evenimentul nu s-ar fi produs dacă proprietara casei ar fi respectat instrucţiunile specifice activităţii de montare şi verificare a etanşeităţii buteliei care alimenta maşina de gătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *