Paul Onişa-candidatul nominalizat de conservatori pentru Primăria Botoşani, Ionel Tacu pentru şefia CJ

Paul Onisa, presedinte PC
Paul Onisa, presedinte PC Botosani

Şeful conservatorilor botoşăneni Paul Onişa vrea şi el să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani. Dorinţa sa este, deocamdată, exprimată doar în sondajul de opinie pe care formaţiunea politică îl va derula la nivelul judeţului. Onişa vrea însă ca la desemnarea candidatului USL la Primăria Botoşani, respectiv Consiliul Judeţean Botoşani, să se ia în calcul şi sondajul formaţiunii politice pe care o conduce, respectiv persoanele nominalizate de PC pentru aceste funcţii, dat fiind faptul că se va merge pe liste comune. Pentru şefia Consiliului Judeţean persoana desemnată de PC este Ionel Tacu.

Acesta a spus că PC respectă întru-totul prevederile protocolului semnat în cadrul USL, deşi, susţine Onişa, a existat o teamă din partea colegilor din alianţă că PC ar avea candidaţi independenţi la cele două funcţii.

Continui să susţin că mergem cu candidaţi proprii în alegerile locale, cu excepţia municipiului Botoşani şi a preşedinţiei Consiliului Judeţean. Considerăm o oportunitate pentru Partidul Conservator această atitudine. Noi vrem să creştem în piaţa politică locală. Noi avem candidaţi în sondaje, pentru că s-ar fi părut că nu am fi avut candidaţi în sondaje, în ceea ce priveşte candidaturi la Primăria municipiului Botoşani şi Consiliul Judeţean. Domnul Tacu Ionel este candidatul pentru Consiliul Judeţean şi eu sunt candidat pentru Primăria municipiului Botoşani… Lucrurile sunt clare. Nu ne-a plăcut nici nouă atunci când lideri ai partidelor aflate în cadrul USL au venit la Botoşani şi au aclamat prin diverse împrejurări, în târguri şi pieţe, că deja aveau candidaţi siguri câştigători în alegerile locale din 2012. Noi suntem jumătate-jumătate cu PNL. Vom face şi noi în toamnă sondajul nostru. Pesemne că o să avem în faţă trei sondaje diferite, cu trei partide, cu rezultate contradictorii. Se va face o medie şi va fi încă un sondaj neutru„, a spus Onişa.

Acesta susţine că, potrivit ultimului sondaj USL ar avea 68% şi crede că cel puţin 15% din acest procent va fi al PC. Şeful conservatorilor botoşăneni şi-a exprimat totodată nemulţumirea, în cadrul unei conferinţe de presă, că PC este totdeauna omis la nivel local din ecuaţia USL care nu înseamnă numai PNL şi PSD.

One thought on “Paul Onişa-candidatul nominalizat de conservatori pentru Primăria Botoşani, Ionel Tacu pentru şefia CJ

  1. Minune mare! De cind evaluarea directorilor trebuie sa fie facuta de catre partidele politice? Eu stiu ca legea romaneasca obliga organismele tutelare profesionale sa faca anual aceasta evaluare.
    Consider ca actiunea PDL Botosani incalca in mod grosolan legislatia in domeniul muncii. Daca PDL-ul nu-i mai doreste pe unii dintre cei pe care i-a trimis politic sa conduca ,, inginereste”‘ institutiile statului, atunci trebuie sa lec retraga sprijinul politic. Poate PDL Botosani doreste sa faca o evaluare politica? Asa ceva se facea prin anii ’50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *