Sfaturi de la pompieri pentru botoșănenii care afumă produse specifice Crăciunului

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

– afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

– se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;

– este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;

– afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *