Camere de supraveghere video la examenele profesorilor

camera videoProfesorii care vor sustine, miercuri, examenul de titularizare vor fi monitorizati video. Nu mai putin de 42 de camere video au fost montate in salile de clasa de la Colegiul National „A.T. Laurian”, acolo unde va sustine examenul aproape 900 de cadre didactice. Ada Macovei, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, a declarat ca decizia privind montarea sistemului video apartine Ministerului Educatiei. Profesorii aspiranti la o catedra in invatamint vor fi supravegeati, in plus, in salile de clasa de doi sau trei supraveghetori.

Urmare a acestui ordin al ministrului Educatiei, Inspectoratul Scolar a procedat la instalarea camerelor de supraveghere in unitatea in care desfasuram acest concurs, in fiecare sala de examinare existind cite o camera de supraveghere conectata la un calculator pentru a fi stocata informatia si ulterior pastrata la Comisia judeteana. Speram ca nu este o metoda aceasta de detyerminare a unor candidati sa nu participe la examen. Ne-am dori foarte mult doar asigurarea transparentei acestui examen si demonstrarea faptului ca si in anul acesta examenul de titularizare este unul corect„, a spus Ada Macovei.

Concursul de titularizare are loc pe 13 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 18 iulie. Presedintele Comisiei judetene de titularizare este directorul adjunct al Colegiului A.T.Laurian, Mihaela Prajinaru.

Sistemul de supraveghere costa 4600 lei si au fost luate deocamdata fara a fi platite, reprezentantii ISJ fiind in cautarea unor surse de finantare. Calculatoarele au fost imprumutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *