Val de viroze respiratorii în județul Botoșani. Numărul îmbolnăvirilor aproape s-a dublat față de săptămâna trecută

Numărul virozelor respiratorii a crescut semnificativ în județul Botoșani, în ultima săptămână. Aproape 1350 de botoşăneni au ajuns la medic cu viroze respiratorii sau pneumonii, în perioada 4 -10 decembrie, numărul fiind în creștere față de săptămana anterioară când s-au înregistrat puțin peste 700 de îmbolnăviri.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Botoșani, în săptămâna amintită, au fost diagnosticați peste 1000 de botoşăneni cu viroze respiratorii şi 340 cu pneumonii.

Cele mai multe cazuri au fost semnalate la copii. Este vorba de 132 cazuri de infecții respiratorii la copii de până într-un an, alte 155 cazuri la categoria de vârstă 2-4 ani și 313 la categoria 5-14 ani.

De asemenea, cu pneumonii au fost diagnosticați 54 de copii cu vârsta de până într-un an, 72 de copii cu vârsta între 2 și 4 ani și alți 86 la categoria 5-14 ani. Până la această dată, la nivelul județului nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

FOTO Nou la Botoșani! O tânără antreprenoare a deschis ”Carmangeria familiei tale” cu produse de cea mai înaltă calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *