Sute de credincioşi la sfinţirea Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Dorohoi

poze sfintire biserica Sfintii Constantin si Eelena DorohoiSute de credincioşi au participat, duminică, la slujba de sfinţire a Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din cartierul Plevna din municipiul Dorohoi. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobnor de preoţi în frunte cu ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La eveniment au luat parte, de asemenea, primar Dorin  Alexandrescu, prefectul Cristian Roman, deputatul Andrei Dolineaschi.

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena este o altă scară către Cer, pe care enoriaşii acestei parohii, alături de părintele în frunte, vor încerca, cu certitudine, prin intermediul sfintei biserici, să urce treaptă cu treapă spre Dumnezeu„, a afirmat, în cuvântul său, ÎPS Teofan. 

poze sfintire biserica Sfintii Constantin si Elena DorohoiPentru efortul depus, preotul bisericii, părintele Constantin Ciobanu, a primit, „ca semn al gratitudinii sfintei Mitropolii” şi „ca semn de încurajare”,  rangul de iconom stavrofor (un rang onorific bisericesc care se conferă preoților cu o activitate pastorală excepțională de către episcopul eparhiot).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *