Prima naştere sub apă la Maternitatea Botoşani

Maria Melesteu, tanara care a ales sa nasca sub apa
Maria Melesteu, tanara care a ales sa nasca sub apa

Cea care a luat decizia de a naşte sub apă la Maternitatea Botoşani este o tânără mămică de 22 de ani. Această naştere nu o va costa nimic pe mamă, ea fiind suportată de unitatea spitalicească. Medicul Maria Olaru, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că primele cinci naşteri naşteri subacvatice vor fi gratuite. Urmează ca după aceea, conducerea unităţii să stabilească un tarif, însă nu va fi mai mare decât în alte maternităţi din ţară.

O să studiem şi vom vedea ce tarif vom pune. În orice caz, acesta nu va fi de 2000 euro, ca la Maternitatea Regina Maria. Vom pune un tarif de unde să ne iasă şi nouă un mic profit şi am introdus această procedură ca să îndeplinim acel indicator cerut de Minister„, a spus Maria Olaru.

Potrivit acesteia, cel mai probabil tariful pentru naşterile sub apă va fi de 500 euro. În cazul în care solicitările pentru acest tip de naştere vor fi mari, reprezentanţii Maternităţii iau în calcul majorarea tarifului.

Mama care a dorit să nască sub apă este din Botoşani. Naşterea prin această procedură este mai indelungata, de aproape 10 ore spun medicii. Avantajele constau în faptul că este mai relaxantă, durerile sunt mai scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *