66,75% dintre lucrarile contestate la examenul de Bacalureat vor ramane cu aceleasi note: Rezultatele vor fi afisate in centre dupa amiaza

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au centralizat datele dupa ce au primit tezele recorectate in Centrul regional din Iasi. Potrivit inspectorul general al ISJ, Ada Macovei, din cele 2084 teze recorectate in Centrul de evaluare de la Iasi, un numar de aproximativ 1391 de teze se incadreaza in intervalul plus minus o,5 puncte, ceea ce inseamna ca acele note ramin la fel. De asemenea, 559 cu diferente de plus sau minus 0,95 de puncte, adica aproape un punct, reprezinta 26,82% din tezele contestate. Dintre acestea, 402 teze sunt cu note marite si 157 sunt cu note scazute.

Nu stim daca din aceste teze care au beneficiat de un punctaj mai mare acum fata de cel initial, cite vor influenta cu adevarat procentul de promovabilitate la nivel judetean. Se estimeaza undeva un procent de plus -minus unu, deci un singur procent fata de procentul intial de 56%. 134 de teze au fost peste un punct diferenta, fie in plus, fie in minus, ceea ce inseamna ca dintre acestea doar sapte au diferenta mai mare de 1,5 puncte, care sunt in acest moment recorectate„, a spus Ada Macovei.

Tezele care au diferente de notare mai mari de 1,5 puncte vor fi reverificate pentru a treia oara si se va cere nota explicativa de la profesorii corectori.

Vrem sa stim acum daca este vorba de profesorii corectori de la noi sau de la Iasi. Dat fiind faptul ca exista un punct diferenta, inseamna ca s-a corectat cu simt de raspundere, chiar daca au fost conditii de stres si un timp limitat in care a trebuit sa faca acest efort de a corecta un numar foarte mare de teze. Le multumim inca o dat si speram ca pentru cele sapte teze sa nu fie situatii deosebite inregistrate la Botosani„, a adaugat Ada Macovei.

BotosaniNews va prezenta rezultatele dupa contestatii nominal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *