Acordul de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani- Suceava”, propus a fi amplasat în județele Botoșani, Suceava și Iași, a fost semnat, marți, 21 noiembrie 2023, în prezența ministrului Mircea Fechet, de către președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru.
„Prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiție majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Pentru realizarea acestui proiect, MMAP a răspuns cu promptitudine, a emis acordurile de mediu în timp util, după o atentă analiză a soluțiilor propuse în ceea ce privește protejarea mediului în timpul realizării acestor lucrări și, mai ales, la finalul lor”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Potrivit acestuia, autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes național și comunitar și devine o legătură între ele. Mai mult, devine o „oportunitate pentru oameni, români și străini, de a descoperi frumusețile zonei și va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile țării noastre”, a continuat Fechet.
Acesta a mai spus că A7 va susține dezvoltarea economiei și a turismului. „Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri și locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor din acest areal”, a conchis ministrul Mediului.
Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.
„Sectorul Pașcani – Suceava al A7 are de astăzi Acord de Mediu. Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a Proiectului Tehnic și ulterior de execuție a lucrărilor”, a declarat și Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Potrivit lui, și sectorul Suceava – Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor se estimează finalizarea Studiul de Fezabilitate (după obținerea acordului de Mediu). Și acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va intra în faza de elaborare PTE și ulterior a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km, a mai spus Pistol.
„Cu aceste două secțiuni putem spune că întreaga A7 (de la Ploiești la Siret) va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil. A7, această veritabilă coloană vertebrală rutieră a Regiunii Moldova, va permite o dezvoltare economică accelerată a zonei si recuperarea decalajelor față de alte regiuni”, a conchis șeful CNAIR.
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) anunţa în octombrie 2022 asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani – Suceava”, titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Noua autostradă va avea 62 de kilometri și va face parte din coridorul Bucureşti – Ucraina, prin care va fi asigurată o legătură rapidă cu ţara vecină din nord.
Primăria Botoșani vrea să cumpere încă un imobil din Centrul Istoric al municipiului
INCA un pas spre campania electorala suntem mintiti de cei platiti cu bani publici ! oresa este un coparticipantla minicuna electorala la promisiunile de 30 ani ca ne fac dar de fapt si bumul infrormatilonal UDREA SI FATA MARINARULUI SUNT SCAPATE !