Primăria Botoșani vrea să cumpere încă un imobil din Centrul Istoric al municipiului

Primăria Botoșani vrea să cumpere încă un imobil din Centrul Istoric al municipiului. Acesta aparține unei persoane fizice și se află între Casa Ankele și Centrul de Informare Turistică din Piața 1 Decembrie.  Imobilul fiind situat într-o clădire monument istoric, se cere municipalității să își exprime dreptul de preempțiune.

Prin achiziționarea monumentului istoric, aflat într-o stare de întreținere bună, s-ar mări numărul de imobile proprietatea municipiului Botoșani, care ar putea să-i dea o destinație capabilă să revigoreze Centrul istoric al Botoșaniului”, arată reprezentanții Primăriei Botoșani. Proiectul privind exercitarea dreptului de preempțiune pentru cumpărarea acestui imobil va fi pus spre dezbatere în ședința de Consiliul Local din luna noiembrie,

Primăria Botoșani a cumpărat în această zonă și Casa Ankele.

3 thoughts on “Primăria Botoșani vrea să cumpere încă un imobil din Centrul Istoric al municipiului

  1. Reteta este veche. Se supraevalueaza cladirea care este gata sa cada. Se iau multumiri de la proprietar la vanzare. Pentru monumente istorice se acorda mari fonduri europene de reabilitare, de ordinul milioanelor de euro. Se cheltuie mai mult decat ar costa o cladire noua. Alte felicitari primite de la constructori, proiectanti, diriginti de santier. Mai greu este după. La ce se vor folosi aceste cladiri vechi cu compartimentare stil vagon? Vor sta mai mult goale. Tot primaria va cheltui pentru paza, intretinere, reparatii, utilitati.

  2. Proprietarul scapa de o cladire nefolositoare, in stare de mare uzura. Primaria poate accesa fonduri europene pentru restaurarea cladirii. Proiectantii constructorii vor avea de lucru. Dar la ce va fi utilizata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *