FOTO! Angajații TESA de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani au întrerupt lucrul și au ieșit în fața unității pentru un nou protest

Personalul TESA și de întreținere de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani au protestat, din nou, în fața unității, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Angajații sunt nemulțumiți de diferențele salariale care există între instituțiile sanitare, pentru aceleași nivel de studii ori funcții. Ei soun, de exemplu, că la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate salariile erau cu mult mai mari decât cele din spital chiar înainte de majorarea pe care au primit-o. Protestul a ținut o jumătate de oră.

Speranțe din partea statului acum nu mai sunt. A dat tot felul de ordonanțe și legi și nu se mai poate acorda niciun drept salarial, majorări, iar astea s-au făcut acum, în noiembrie, când lucrurile se puteau face la jumătatea anului sau mai repede, ca să acopere tot deficitul. Am cerut să ne aducă la același nivel cu alte instituții, gen Casa de Asigurări de Sănătate, unde erau salarii mai mari decât alte noastre de dinainte de majorarea care le-au dat-o acum. Acolo un șofer, înainte de majorare avea un salariu de 4.400 lei. La noi un șofer ia 2.000 lei în mână. Nu este corect”, a declarat unul dintre protestatari.

O delegație a personalului TESA va merge joi la Prefectură, pentru a discuta cu prefectul Sorin Cornilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *