Veste bună pentru elevi, banii intră pe card în această săptămână

elevi la scoala, stiri, BotosaniPlata burselor în anul școlar 2023-2024 a fost simplificată și banii vor fi virați din bugetul Ministerului Educației către școli, prin inspectoratele școlare, fără implicarea Consiliilor locale.

Banii sunt virați școlilor de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, primăriile fiind eliminate din lanțul birocratic.  „Circuitul financiar al burselor, începând din acest an, este similar cu cel al salariilor personalului din învățământul preuniversitar: Minister – inspectorate școlare – unități de învățământ – părinți/elevi”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Florian Lixandru.

Bursele se plătesc lunar, de către unităţile de învăţământ, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Dacă data de 15 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucratoare anterioară acesteia.

Plata burselor atât pentru luna septembrie, cât şi pentru luna octombrie a anului curent se face la data de 15 noiembrie. Banii de burse să fie virați elevilor direct de către școli sau inspectorate, fără să mai treacă pe la consiliul local a fost și propunerea făcută de Federația Părinților Edupart celor de la Ministerul Educației, pentru eliminarea blocajelor, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *