Ajutoare de urgență de la Guvern de 77.500 lei pentru familii nevoiașe sau persoane singure din județul Botoșani. Unde ajung banii

Guvernul a aprobat acordarea a 25 de ajutoare de urgență pentru județul Botoșani, ca urmare a propunerilor intocmite de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani (AJPIS)  Botoșani pe baza  anchetelor sociale efectuate în colaborare cu autoritățile locale.  Suma totală este de 77.500  de lei.

Aceste ajutoare au fost aprobate pentru familii și persoane singure care se confruntă cu riscul excluziunii sociale și au situaţii deosebite cauzate: locuințe distruse de  incendii și alte fenomene extreme; probleme grave de sănătate care necesită tratamente medicale de durată și intervenții chirurgicale costisitoare.

Ajutoare între 2.000 și 5.000 lei

În vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora,  în funcție de situație și criteriile stabilite de lege, cuantumurile ajutoarelor sunt cuprinse între 2.000  și 5.000 de lei.

Potrivit directorului AJPIS Botoșani, Sebastian Tocariu, banii ajung la persoane din municipiile Botoșani și Dorohoi, orașul Flămânzi și localitățile Cristești, Cristinești, Drăgușeni, Durnești,  Hilișeu-Horia, Manoleasa și Șendriceni. Aceste persoane au intrat luni, 06.11.2023, în posesia sumelor aprobate.

AJPIS a mai plătit ajutoare unui număr de 44 de persoane și familii singure

În acest an Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială  Botoșani  a mai platit ajutoare de urgență unui număr de 44 persoane și familii singure în sumă totală de 142.500 de lei.

În temeiul art.28 alin.(1) din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale art. 37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările si completările ulterioare, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Locuri de muncă! O fabrică din Botoșani face angajări

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *