Atenţie şoferi! Începe verificarea rovignetelor drumurilor naţionale din Botoşani

sistem verificare rovigneteŞoferii care circulă pe drumurile naţionale sau europene din Botoşani trebuie să îşi procure rovignete. Şi asta pentru că lucrătorii de la Drumurile Naţionale vor acţiona periodic, cu camere video, pentru a verifica maşinile dacă au plătit sau nu taxa de drum.

Astfel, un echipament mobil de verificare electronică a rovignetelor, montat pe o autospecială a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, va fi prezent pe principalele drumuri naţionale din Botoşani.  Echipamentul va deservi, pentru început, patru judeţe- Botoşani, Suceava, Iaşi şi Neamţ- şi va fi prezent câte o săptămână în fiecare judeţ. 

Aproape sigur, sistemul video va fi prezent, de luni, pe drumul 29 A, care leagă Botoşaniul de Suceava, pe partea suceveană a acestuia. De regulă, echipamentul va fi montat pe marginea drumului şi va filma toate maşinile care trec prin zonă. Instantaneu, numărul de înmatriculare al maşinii este introdus în sistemul electronic al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, iar verificarea în baza de date CESTRIN va confirma dacă autovehiculul are sau nu taxa de drum plătită. În cazul în care maşina nu are rovignetă, proprietarul acesteia este identificat şi este sancţionat cu amendă.

Pentru lipsa rovignetei, proprietarul primeşte o amendă care variază, în funcţie de tipul autovehiculului, la care se adaugă o despăgubire pentru utilizarea drumului„, a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, Liviu Mihalache.   

Spre exemplu, pentru un autoturism, amenda este de 150 de lei la care se adaugă 25 de euro despăgubirea pentru drumurile naţionale.

Procesul verbal de sancţiune poate ajunge la domiciliul proprietarului sau la sediul firmei pe care este înregistrată maşina în maxim şase luni.

Taxa de drum nu este obligatorie pentru maşinile care circulă doar în localităţi sau pe drumurile judeţene.

One thought on “Atenţie şoferi! Începe verificarea rovignetelor drumurilor naţionale din Botoşani

  1. Spune acet Mihalache si de despagubirile pa care ar trebui sa le plateasca Secția de Drumuri Nationale soferilor care isi rup masinile in fiecare zi pe drumurile lor? Ordinarii nua u grija decat sa ia banii ca si cum asta ar fi principala lor misiune. Suntem o tara de prosti. Oriunde in lumea civilizata o asemenea taxa nu ar fi perceputa pentru asa drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *