Viceprimarul Florin Ghiorghiţă: Dacă subvenţia la căldură va fi eliminată, vom găsi alte surse pentru subvenţionarea energiei termice

Viceprimarul Florin Ghiorghita
Viceprimarul Florin Ghiorghita

Acoperirea subvenţiei la termie cu bani din bugetul local nu va fi o problemă, a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă. Acesta a declarat că suvenţia la căldură, care este suportată în momentul de faţă de stat, nu a fost încă eliminată, însă, dacă măsura va fi aplicată, nu va pune probleme la nivel local. Potrivit viceprimarului, statul subvenţiona anual căldura la Botoşani cu 40-45 miliarde lei vechi.

Dacă cumva această subvenţie va fi eliminată, vom găsi alte surse pentru subvenţionarea energiei termice fără nicio problemă. Asta în condiţiile în care municipalitatea din botoşani a fost printre puţinile din ţară care în ultimii trei ani în loc să crească preţul la energia termică a scăzut-o în mod constant. În condiţiile în care gazul a crescut, păcura a crescut, salariile au fost cum au fost, absolut toate cheltuielile de întreţinere au crescut”, a precizat Florin Ghiorghiţă, care nu a spus însă de la ce capitol vor fi luaţi banii respectivi, ci a precizat că se pot atrage surse suplimentare de la Guvern.

La ora actuală, peste 13.000 de botoşăneni sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *