Cele mai bune zece absolvente de liceu, felicitate şi de conducerea Inspectoratului Şcolar

primii zece la bacalaureat 2011Cei zece absolvenţi de liceu care au obţinut cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat, felicitaţi şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Luni, la IŞJ, cei mai buni absolvenţi ai judeţului, însoţiţi de directorii unităţilor de învăţământ de la care provin au fost prezentaţi presei. Nu mai puţin de opt, dintre cele zece fete cu note deosebite, sunt de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, o elevă de la Colegiul Economic, iar o alta de la Grup Şcolar Regina Maria Dorohoi. Una dintre acestea a absentat de la întâlnirea organizată de IŞJ.

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că diferenţele între mediile de liceu şi cele de bacalaureat nu sunt mari în cazul celor zece absolvente, ceea ce înseamnă că notele au fost obţinute pe merit.

Acesta a declarat că, aşa cum au fost comparate mediile în cazul celor zece eleve, se vor face analize comparative şi în cazul celorlalţi candidaţi.

Ceea ce îmi propun eu, care am fost preşedintele comisiei de evaluare, este să fac o analiză de acest gen şi voi urmări mai ales siituaţii în care media disciplinelor la care au susţinut evaluarea este mult mai mare decât media anilor de studiu. Este clar că acolo a fost vorba de o fraudă şi atunci respective lucrări vor fi recorectate, la română şi matematică unde notele obţinute au fost mai mari decât ceea ce au avut copiii respectivi în anii de studii. După cum, în situaţia inversă, copiii au fost supraevaluaţi pe parcursul anilor de studii va impune nişte inspecţii din partea noastră„, a spus Daniel Botezatu.

Iată mediile celor zece absolvente de la Bacalaureat, respectiv a anilor de studii din liceu:

Elena Mihaela Câşlariu (Colegiul Economic) : 10,00 Bacalaureat şi 9,55 medie liceu

Laura Alexandra Zemlicof (Colegiul Mihai Eminescu) : 9,86 Bacalaureat şi 9,75 medie liceu

Roxana Istrate (Colegiul Mihai Eminescu) : 9,83 Bacalaureat şi 9,95 medie liceu

Alina Delia Cocalia (Colegiul Mihai Eminescu) : 9,83 Bacalaureat şi 9,64  medie liceu

Elena Valentina Sadagurschi (Colegiul Mihai Eminescu): 9,81 Bacalaureat şi 9,89 medie liceu

Oana Mihalache (Colegiul Mihai Eminescu): 9,80 Bacalaureat şi 9,66 medie liceu

Alexandra Cehan (Colegiul Mihai Eminescu): 9,80 Bacalaureat şi 9,86 medie liceu

Elisabeta Oana Negru (Grup Scolar Regina Maria) : 9,78 Bacalaureat şi 9,66 medie liceu

Oana Laura Hriţcu (Colegiul Mihai Eminescu) : 9,78 Bacalaureat şi 9,86 medie liceu

Flavia Valinciuc (Colegiul Mihai Eminescu) : 9,75 Bacalaureat şi 10 medie de liceu

One thought on “Cele mai bune zece absolvente de liceu, felicitate şi de conducerea Inspectoratului Şcolar

  1. Anul trecut au fost 4 medii de zece la BAC,şi absolvente care au avut chiar şi zece media de terminare a studiilor liceale,în condiţiile în care la nivel de ţară au fost mai puţine medii de 10 ca anul ăsta la examenul de BAC!cum se face că au fost ignorate total,iar acum copii cu medii relativ mai mici sunt premiaţi!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *