Preot botoșănean hirotesit de ÎPS Teofan iconom stavrofor

Un preot botoșănean a fost hirotesit de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, iconom stavrofor. Este vorba despre părintele Adrian Nazare, părintele paroh al complextului bisericesc din Suharău, care a devenit „purtător de cruce” pentru efortul depus și crucea ce a purtat – o cu stoicism în acești ani.

„Acest ansamblu bisericesc este alcătuit dintr-o casă socială, casă mortuară, clopotniță toate înconjurând frumoasa biserică zidită în stil ștefanian. A fost o muncă de peste 20 de ani ne mărturisea Părintele Adrian muncă asiduă, tenace în care a fost zidit și dotat cu toate cele necesare slujirii în acest spațiu eclezial atât de frumos așezat într-un loc mirific, la înălțime”, precizează părintele Teodor Ciurariu, care a fost prezent la evenimentul de sfințire al așezământului.

Sute de credincioși au participat, duminică,  la sfințirea bisericii de la Suharău, fiind binecuvântați de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan. Înaltul ierarh a oficiat slujba de sfințire a noii biserici din parohia cu hramurile Înălțarea Domnului și Sfântul Apostol Andrei, din Suharău. După slujba de sfințire, credincioșii au așteptat să treacă prin sfântul altar alături de întreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *