Directorii de școli din municipiul Botoșani au ajuns să fie plătiți mai prost decât colegiilor lor profesori cu același grad. Unii câștigă chiar cu 1500 lei mai puțin. Situația nu este doar în județul nostru. Cu aceste diferențe se confruntă directorii din întreaga țară, precizează liderul de sindicat Liviu Axinte.
„S-a ajuns în situația aceasta în care funcțiile de conducere din învățământ sunt remunerate la un nivel salarial sub nivelul funcțiilor de execuție din cauza erorilor strecurate în lege. Legea 153 din 2017 conține niște erori, care au semnalate de mai multe ori, dar nici acum nu au fost corectate”, a declarat Axinte.
De altfel, cu salarii mai mici față de colegii lor cu aceeași vechime se confruntă și directorii adjuncți, cât și cei din domeniul auxiliar, respectiv contabilii, dar și secretarii șefi de compartiment. Diferențele sunt de 400, 700 și chiar 1500 lei. Din acest motiv, mai mulți directori de școli din Botoșani au amenințat că își vor da demisia, considerându-se nedreptățiți.
„Este o problemă națională”
Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, dacă aceștia ar renunța la funcția de conducere și ar merge la catedră ar avea salariul mai mare.
„Este o problemă națională. Avem județe în care un număr important de directori au renunțat la funcție. La noi în județ am avut câteva cazuri punctuale în care directorii și-au manifestat această nemulțumire, am discutat-o. Sperăm ca într-un timp scurt să se rezolve și această situație neplăcută”, a spus Suruciuc.
Șeful învățământului botoșănean susține că cel mai probabil în noua lege a salarizării în care probabil personalul de conducere va fi remunerat conform atribuțiilor pe care le au în unitățile de învățământ.
Cauți de muncă? O firmă vrea să recruteze personal din rândul botoșănenilor
ai uitat spagile de la lucrarile de reparatii, de la meniul zile unde depășește salariul lunar, de la gradatuile de merit, de la….Axinte esti complice cu mahalalele politice..