Medicii botoșăneni trag un semnal de alarmă: tot mai mulți copii devin dependenți de telefoanele mobile, iar acest lucru se întâmplă de la vârste tot mai fragede. Telefoanele mobile, tabletele sau jocurile sunt un real pericol pentru copii, susține medicul Laura Jijie, șefa Compartimentului de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.
”Sunt dependenți de jocuri de telefon. Pornind de la 2-3 ani, toți sunt activi pe telefon. Se joacă pe telefon iar părinții sunt încântați că copilul a asimilat și știe în engleză deja cuvinte, dar el nu a asimilat cuvinte din limba română. Este un uz excesiv a gadgetului. dar în momentul în care copilul, adolescentul, petrece mai mult de trei ore pe zi în fața calculatorului, telefonului, se joacă, în momentul în care îți neglijează celelalte activități, în momentul în care refuză să mănânce , refuză să se hidrateze, este un semnal. Au fost cazuri de ore în șir, 24-36 ore în care petreceau în fața calculatorului, În momentul în care îi întrerupi calculatorul, îi confiști telefonul și începe să aibă stare de agitație, de agresivitate, astea sunt clar semne de dependență”, a precizat medicul Laura Jijie.
Medicii recomandă limitarea timpului petrecut pe telefon și calculator în cazul copiilor, însă, spun ei, atâta timp cât și părintele stă pe telefon, este greu de instituit astfel de limite.
Alertă! O mamă din Botoșani și cei doi copii ai săi, dați dispăruți. De trei zile nu sunt de găsit