Florin Țurcanu mărturisește prin ce a trecut în pușcărie: „Am stat în cameră cu criminali, violatori. Să te mănânce și ploșnițele, să suporți gazele la 20 de băieți…”

turcanu florin, stiri, botosaniFostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost eliberat, miercuri, din Penitenciarul Botoșani. Magistrații Tribunalului Botoșani au hotărât eliberarea condiționată a lui Țurcanu, respingând apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani care s-a opus unei astfel de măsuri.

Fostul șef al administrației județene a povestit prin ce a trecut în perioada cât a stat închis. El a mărturisit că atât angajații Penitenciarului, cât și deținuții s-au comportat civilizat cu el, însă nu este deloc ușor să fii închis într-o cameră cu 20 de deținuți atâta timp.

„Eu din greșeli am învățat. […] Mie mi se pare că lucrurile se agravează, nu că se diminuează. Asta înseamnă că încă nu le este frică de pușcărie. […] La pușcărie nu e deloc simplu. Eu asta le spun pentru că am fost acolo. Am fost și în fotoliu, am fost și în funcții, am stat și în cameră cu criminali, cu violatori cu ăla care nu știe carte, cu ăla care mușcă, cu ăla care înjură, cu ăla care fumează în cameră, să te mănânce și ploșnițele, să suporți gazele la 20 de băieți, într-o cameră. Am suportat multe, să muncești de dimineață până noaptea, și tură de noapte și tură de zi. Nu e atât de simplu cum se crede în pușcărie. Eu am fost bărbat, am stat, am cugetat și am înghițit și am trecut prin asta, dar nu e simplu”, a declarat Florin Țurcanu.

După experiența din pușcărie, Florin Țurcanu spune că nu și-ar mai risca libertatea pentru nimic în lume.

„Dacă aș vedea un milion de euro jos și mă roagă nu știu cine să fac ceva pentru el nici nu vreau să aud. Nu se merită!”, a spus Florin Țurcanu.

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani și al filialei din Botoșani a Partidului Național Liberal, Florin Țurcanu, a fost condamnat, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Fostul șef al CJ a fost a fost trimis în judecată pe 13 aprilie 2016, de procurorii DNA, el fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. El a fost achitat pentru trafic de influenţă, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale, dar a fost condamnat pentru spălare de bani. Pedeapsa pentru această infracţiune este de doi ani de închisoare, însă, pentru că mai avea o condamnare penală, de şase luni de închisoare cu suspendare, magistraţii au revocat pedeapsa anterioară, astfel încât Ţurcanu a fost obligat la executarea pedepsei de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Acuzele procurorilor DNA

Conform procurorilor anticorupție, ”în perioada iunie 2013-septembrie 2014, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, inculpatul Ţurcanu Florin a pretins şi primit de la administratorul mai multor firme din Botoşani, sume de bani şi alte foloase materiale în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea inculpatului Anuşca Aristomel (socrul lui Ţurcanu Florin), situat în municipiul Botoşani, la care se adaugă şi cheltuieli privind achiziţionarea unor aparate şi bunuri de uz casnic. Acesta din urmă, de altfel, l-a şi ajutat pe ginerele său Ţurcanu Florin, în sensul că a intermediat primirea banilor şi a foloaselor necuvenite”.

În schimbul foloaselor, Ţurcanu i-a promis omului de afaceri că îşi va folosi influenţa pentru a interveni asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani şi din cadrul a două primării de comună de pe raza aceluiaşi judeţ, Dângeni şi Avrămeni, astfel încât să fie atribuite, prin încredinţare directă, trei contracte de lucrări şi furnizare de bunuri, în valoare de peste 600.000 lei, firmelor administrate de omul de afaceri, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

Decizie finală în dosarul Țurcanu! Ce au hotărât judecătorii în dosarul în care fostul președinte CJ a cerut punerea în libertate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *