Primul caz de intoxicaţie cu dioxid de carbon de la mustul fermentat la Botoşani. Un bărbat a ajuns la spital

Primul caz de intoxicaţie cu dioxid de carbon de la mustul fermentat din această toamnă din Botoşani a fost înregistrat luni. Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost scos din beci de pompieri.

„Pompierii au intervenit în municipiul Botoșani pentru a salva o persoană inconștientă căzută în beci, unde exista miros puternic de fermentație. Salvatorii au intervenit în cel mai scurt timp posibil, iar bărbatul a fost scos din interior, fiind predat echipajului de ambulanță pentru a fi transporat la spital”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon acumulat în spații închise pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:
– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă, fără echipament de protecţie, pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Procurorii din Botoşani obligaţi să termine ancheta în cazul unui primar acuzat de corupţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *