Stații GPL și alte imobile din Botoșani puse sub sechestru de procurori. Vezi motivul!

Două stații GPL și alte imobile din Botoșani au fost puse sub sechestru de procurori. Acțiunea face parte din ancheta în ceea ce privește exploziile de la Crevedia. Cei doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost duşi miercuri în instanţă cu propunere de arestare preventivă, ei fiind acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Tot miercuri, Parchetul General a anunţat că a pus sechestru pe zeci de case şi conturi bancare aparţinând celor doi patroni ai firmei care deţineau staţia GPL din Crevedia.

În cazul firmei Flagas SRL a fost instituit sechestru pe mai multe imobile: 5 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Călăraşi, 28 în judeţul Dâmboviţa, 6 în judeţul Giurgiu, 19 în judeţul Ilfov, unul în judeţul Olt, scrie Agerpres. De asemenea, a fost pus sechestru pe un imobil situat în Bucureşti şi 7 conturi bancare ce aparţin unuia dintre patroni, respectiv 7 imobile situate în Bucureşti şi 8 conturi bancare, în cazul celui de-al doilea inculpat.

„Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km”, spun procurorii.

În timpul anchetei au fost audiate, în calitate de persoane vătămate, 16 persoane care au suferit pagube materiale şi morale în urma exploziilor şi care au precizat că se constituie părţi civile în dosar. Totodată, 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.

Micuțul Gabriel, băiețelul aruncat de mamă pe geam, împlinește, astăzi, trei ani. Mesajul sfâșietor al tatălui său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *